Kisvárda Master Good SE – A mandíner- és a Bandalier-gólok

Pedig Marija Gedroit biztos kézzel értékesítette a kisvárdai hétmétereseket
Pedig Marija Gedroit biztos kézzel értékesítette a kisvárdai hétmétereseket - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A végén harmadannyi idő alatt rezdült ugyanannyiszor az NB I-es női kisvárdai kézilabda-csapat hálója, mint a fehérvári meccsen addig összesen.

Volt olyan pillanata a meccsnek, mondjuk úgy 19–14-es vendégvezetésnél, amikor úgy tűnt, a Kisvárda Master Good nyerhet az Alba Fehérvár otthonában. Nem is kicsit. Aztán jött a blokk, a hátralévő húsz percben alig négy gólra volt képes a Várda, és kapott tizennégyet. Vagyis a meccs utolsó harmadában pont annyit, mint az előző kétharmad során.

– Sejtettük, hogy a kapott góljaink számán múlik majd minden, nem véletlenül nyilatkoztam azt a mérkőzés előtt, hogy húsz gól környékén kellene tartani az ellenfelet – mondta Dévényi János, a kisvárdaiak edzője. – Ha időarányosan nézzük, akkor a negyvenedik percben nem is álltunk rosszul, utána viszont szétesett a játékunk. Támadásban pontatlanokká váltunk, sok eladott labdánk volt, az ellenfél pedig az úgynevezett mandínergólokkal büntette ezeket a hibákat. Kulcsfontosságú volt, amikor huszonhárom huszonkettes vezetésünknél emberelőnybe kerültünk, ám ekkor sem sikerült a kapuba találni, ahogy az utolsó nyolc percben egyszer sem. Azt azért tudni kell, hogy Hanna Yttereng derékfájdalmai miatt hiányzott, ő azért szembeállítható lett volna a fehérváriak remek napot kifogó átlövőjével, a kilenc találatig jutott Biljana Bandelierrel. Az összkép azért nem volt rossz, a meccs jelentősebb részében vezettünk, mutatva, hogy ebben az összetételben azért már idegenben is van keresnivalónk.
A hétvégén a Magyar Kupa négyes döntője miatt nem lesz forduló, a kisvárdaiak legközelebb április 7-én lépnek pályára, akkor a Siófokot fogadják.


Kisvárda Master Good SE – Öttel vezettek, öttel is kaptak ki

A második félidő elején felülkerekedni látszott a Fehérváron játszó Kisvárda, de a végét nagyon elszúrta.
hirdetés