Kisvárda Master Good SE – A szélsők gyakran kiszolgáltatottak

Orbán Adrienn (a labdával) ezúttal több labdát kapott a társaktól, és jó százalékkal használta ki a helyzeteit
Orbán Adrienn (a labdával) ezúttal több labdát kapott a társaktól, és jó százalékkal használta ki a helyzeteit - © Fotó: mtk.hu
Kisvárda – A kötelezőt biztosan hozta a Kisvárda Master Good SE, amely csupa NB I-es csapat között maradt versenyben a kupában.

A Vasas után a női élvonal másik újoncát, a Kecskemétet is legyőzte a Kisvárda Master Good SE – a szerda esti kupamérkőzésen 27–19-es hazai siker született. A várdaiak az őszi szezon világbajnokság előtti szakaszában ezt a két hazai győzelmet tudják felmutatni, vagyis a kötelezőket azért biztosan hozta a csapat.

– A legfontosabb, hogy továbbjutottunk, és olyan játékosoknak is lehetőséget tudtunk biztosítani, akik ezidáig kevesebb alkalommal léptek pályára – mondta a kisvárdaiakat ezúttal a meccs utáni sajtótájékoztatón képviselő Dévényi János másodedző. Tőle azt is megkérdeztük, hogy szándékosn helyeztek-e nagyobb hansúlyt a szélsőjátékra azok után, hogy a Siófok ellen elmaradoztak az onnan szerezhető gólok. – Mindig az adott mérkőzés határozza meg, hogy éppen honnan eredményesek a játékosaink, az MTK otthonában például bőségesen születtek szélről gólok, de a Siófok elleni találkozón például Orbán Adrienn mindössze két labdát kapott. Kicsit kiszolgáltatott poszt az övék, ezen a meccsen jobban megjátszották őket a társak, amihez nagyszerű helyzetkihasználás is társult.

A Kisvárda ezzel a győzelemmel bejutott a legjobb tíz közé (nyolc csapat folytathatja a következő körben, plusz a két kiemelt, a Győr és a Ferencváros), ahonnan még két győzelem vezethet a négyes döntőbe. A várdaiakon kívül a harmadik fordulóból továbbjutott még az Érd, a Békéscsaba, a Debrecen, a Siófok, a Dunaújváros és a Vác, hozzájuk csatlakozik a pénteki Alba Fehérvár–MTK mérkőzés győztese. Vagyis csupa élvonalbeli csapat maradt versenyben.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés