Kisvárda Master Good SE – A válogatottak pluszszabadságot kaptak

A brazil válogatottban szereplő Samira Rocha (balra) Tunézia ellen könyvelhette el egyetlen vb-győzelmét
A brazil válogatottban szereplő Samira Rocha (balra) Tunézia ellen könyvelhette el egyetlen vb-győzelmét - © Fotó: AFP
Kisvárda – Mindhárom kisvárdai kézilabdázó befejezte szereplését a világbajnokságon, de Békéscsabán még nem játszanak.

Nemcsak a magyar válogatott, a Kisvárda Master Good SE három légiósa is befejezte szereplését a németországi világbajnokságon. Marina Dmitrovics és Tamara Radojevics a szerb válogatott színeiben akár a magyar válogatott ellen is játszhatott volna, hiszen egy ágon szerepeltek, de miként a mieink, déli szomszédaink is a nyolcaddöntőben búcsúztak a küzdelmektől, miután 31–29-re kikaptak Montenegrótól.

A 2013-ban még világbajnok brazilok szereplése a vártnál haloványabbra sikeredett, hiszen a Várdán szereplő Samira Rochával a soraikban a csoportmeccsek során elért egy győzelem (Tunézia 23–22), két döntetlen (Japán 28–28, Montenegró 23–23) és két vereség (Oroszország 16–24, Dánia 20–22) csak a csoport ötödik helyéhez volt elegendő, ami nem járt nyolcaddöntős szerepléssel.

A világbajnokságot megjárt játékosok erre a hétre még pihenőt kaptak a klubjukban, ők hétfőtől kapcsolódnak be az edzésmunkába. Merthogy az NB I-es női csapat a világbajnokság alatt is készült a bajnoki folytatásra, amely az Érd elleni hazai mérkőzéssel december 30-án lesz esedékes. Mátéfi Eszter szakmai igazgató irányításával a keret a múlt héten balmazújvárosi edzőtáborozáson vett részt, amely a DVSC elleni edzőmeccsel zárult. A barátságos találkozót 23–22-re nyerte a KKC. A csapat legeredményesebb játékosa a tíz találatig jutott Triscsuk Krisztina volt, de örömteli, hogy góllal mutatkozott be a mindössze 15 esztendős Balogh Petra, aki másik két kortársával, Nagy Nikolettával és Papp Dórával egyetemben részt vehetett az edzőtáborozáson.

Ezen a héten még két edzőmeccs vár a csapatra, amely Békéscsabára látogat, és az élvonal sereghajtója ellen szerdán este és csütörtökön délelőtt lép pályára. De még a világbajnokságot megjárt válogatott játékosok nélkül.Sporthírek


hirdetés