Kisvárda Master Good SE – A védekezés, mint nyerő várdai fegyver

Jól működött a jobb szárny, a születésnapját ünneplő Marina Dmitrovics és Orbán Adrienn is eredményesen játszott
Jól működött a jobb szárny, a születésnapját ünneplő Marina Dmitrovics és Orbán Adrienn is eredményesen játszott
Kisvárda – Újabb közvetlen riválisát győzte le az élvonalbeli női kézilabda-csapat, amely immár három forduló óta veretlen.

Különbségében nem, a játék képe alapján azonban magabiztosabban nyerte meg a Mosonmagyaróvár elleni pénteki bajnokiját (23–18) a Kisvárda Master Good SE, mint előzőleg a Kispest elleni (29–22). Az NB I-es női csapat újabb közvetlen riválisát győzte le, immár három mérkőzés óta veretlen, és elmozdult a kieső helyről.

– Az elején érződött, hogy mindkét csapat számára nagy a tét, hiszen alig született gól – emlékezett a történtekre Dévényi János, a várdaiak edzője. – Már az Érd ellen is igazán jól működött a védekezésünk, akkor ugye húsz gólt kaptunk, most mindössze tizennyolcat. Ami viszont probléma, hogy volt tizennégy technikai hibánk és hét kihagyott ziccerünk. Tudjuk, hogy a Mosonmagyaróvár kissé tartalékosan érkezett hozzánk, de ez semmit nem von le az érdemünkből, hogy nagyon fontos két pontot szereztünk, és az egymás elleni eredményben is ellenfelünk fölé kerekedtünk.

Eljutott odáig a kisvárdai csapat, hogy a kulcsembereket is pihenőt kaphatnak a meccs egyes időszakában, hiszen bő a keret, így frissebbek a játékosok a mérkőzés hajrájában.

– Egyszer elhúztunk nyolc góllal, de jött egy holtpontunk, amikor az ellenfél felzárkózott négy találatnyira – így Dévényi János. – Ekkor fontos volt, hogy Júlia Kucherova gólpasszal szállt be a játékba és Marija Gedroit is lőtt egy fontos gólt. Ők egy kis frissességet hoztak a játékunkba, a végén pedig pihentebben térhettek vissza a pályára a kulcsemberek. Hangsúlyozom azonban, hogy ettől pontosabb játékra lesz szükségünk, de az is igaz, hogy Samira Rocha betegsége miatt csak a mérkőzést megelőző napon jött ki a kórházból, és ez látszott is a játékán. A helyzetkihasználás terén szerdán Fehérváron ennél több kell, ha jó eredményt akarunk elérni.
hirdetés