Kisvárda Master Good SE – Abban egyetértettek, hogy értékes a pont

Akt.:
Az időntúli hetest Karnik Szabina nem tudta értékesíteni Triffa Ágnesssel szemben
Az időntúli hetest Karnik Szabina nem tudta értékesíteni Triffa Ágnesssel szemben - © Fotó: www.kisvardaikezi.hu
Kisvárda – Az MTK időntúli hétméterest dobhatott a győztes gólért, de maradt a döntetlen.

Azt sejthették a kisvárdaiak, hogy alaposan meg kell majd küzdeniük a jó eredményért az MTK otthonában, még ha az öt meccs után mindössze egy ponttal rendelkező riválisukhoz utaztak is, idegenbeli százszázalékos mérleggel.
A szombat esti élvonalbeli női mérkőzésen a várdaiak kaptak lábra, Olena Umanec dobta az első gólt, majd hárommal lépett meg a vendégcsapat. Negyedóra sem kellett ahhoz, hogy fordítson a házigazda, amelynek játékosai szokásukhoz híven több pozícióból is betaláltak.

A szünetre visszavette a vezetést a Kisvárda, amely a második félidő elején kettővel is vezetett már. Nem állítanánk, hogy belekényelmesedtek a meccsbe a várdaiak, de azt igen, hogy az MTK belelendült, és fordított, hiába játszott újra eredményesen Triscsuk Krisztina. Már tíz perc sem volt hátra a meccsből, amikor 25–21-re ugrott meg a házigazda, kevés esély tűnt ekkor a várdaiak pontszerzésére. Szerencsére a pályán lévők nem így gondolták, Marina Dmitrovics kezdett faragni a hátrányon, majd több kivédekezett támadás után 16 másodperccel a vége előtt a hatodik találatát szerző Samira Rocha kiegyenlített.

A hazaiaknak még maradt volna idejük a győztes gól megszerzésre, gyors támadásuk végén hétmétereshez jutottak, az addig háromból hármat értékesítő Karnik Szabina nézett farkasszemet az időntúli büntető során a várdai kapussal, Triffa Ágnessel, de a kapufát találta el.

Maradt a döntetlen – az egy pontot mindkét szakvezető értékesnek tartja. Talán azért, mert mindkét fél alaposan megküzdött érte.

NB I, női: 6. forduló

MTK-Budapest–Kisvárda Master Good SE 27–27 (14–15)

Népfürdő utca, 300 néző, v.: Bacs, Bóna.

MTK: Terenyi – Slakta 2, Karnik Sz. 8/3, Tóth E. 7, Dakos 1, Termány 3, Szádvári 3. Csere: Hlogyik (kapus), Sallai, Valovics, Kovács G. 1, Barna, Mód 1, Gorilszka 1, Kuti B. Edző: Golovin Vlagyimir.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A. 5, Umanec 1, Milanovic 1, Triscsuk 8/2, Radojevics, Rocha 6.Csere: Triffa, Balog J. (kapusok), Dudás G., Szabó V. 2, Tarjányi, Hakunova, Dmitrovics 4, Karacs, Katona F. Szakmai igazgató: Mátéfi Eszter.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–3, 14.: 7–5, 23.: 10–12, 36.: 16–18, 46.: 21–21, 51.: 25–22.
Kiállítások: 8, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/3, illetve 3/2.

Mesterszemmel

Golovin Vlagyimir: – Ezúttal nem voltunk szerencsések, de értékes pontot szereztünk.

Mátéfi Eszter: – Mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, hatalmas küzdelemben értékes pontot szereztünk.Sporthírek


hirdetés