Kisvárda Master Good SE – Az elején még rendben volt minden

Morena (7) nyolcszor volt eredményes szombaton
Morena (7) nyolcszor volt eredményes szombaton - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – Jól kezdett a Kisvárda, de a hosszú gólcsend megbosszulta magát.


Szombaton a bajnokság 11. fordulójában a Ferencváros vendégeként lépett pályára a Kisvárda NB I-es gárdája.

Két gyors ferencvárosi találattal indult a találkozó, amelyet a vendégek gyorsan egalizáltak. Innentől fej fej mellett haladtak a csapatok, gólra gól volt a válasz.

Átvették a vezetést

A tizedik percben Guialo is beköszönt, amivel a vezetést is átvette a Kisvárda. Elek Gábor rögtön időt is kért, de ezt követően sem változott a játék képe, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni. A huszadik percben aztán mintha egy új mérkőzés kezdődött volna, a vendégek képtelenek voltak betalálni, a hazaiak meg szinte hiba nélkül játszottak és egyre növelték előnyüket. A Kisvárda majdnem tízperces gólcsendjét Milosevics találata törte meg, Schatzl a dudaszó pillanatában alakította ki a legnagyobb különbséget, így Hakunováék hétgólos hátránnyal vonultak az öltözőbe. Fordulás után tartotta előnyét Elek Gábor csapata, nem tudott faragni hátrányából a vendég gárda. A harmincnyolcadik percben Háfra Noémi találatával már tíz volt a két csapat között a különbség, a hazaiak még azt is megtehették, hogy újoncot avattak Zsiborás Luca személyében, a fiatal játékos két találattal hálálta meg a bizalmat. A végére kozmetikázott egy kicsit az eredményen Vlatko Djonovics csapata, de a találkozót a frissen igazolt Klujber Katrin időn túli hétméterese zárta le.

A Kisvárda legközelebb szombaton az Eger ellen játszik.

KM

Kézilabda: NB I., női

Ferencváros–Kisvárda Master Good SE 35–27 (19–12)

Budapest, 1200 néző, v.: Nagy, Túróczy.

Ferencváros: Bíró – Lukács 3, Klujber 4/1, Kovacsics 1, Mészáros . 2, Háfra 8, Schatzl 4. Csere: Szemerey, Szikora (kapusok), Pena 7/5, Klivinyi 1, Zsiborás 2, Faluvégi 1, Márton 2. Edző: Elek Gábor.

Kisvárda: Pásztor– Orbán 1, A. Klikovac, Radojevics 6/4, Hakunova 2, Morena 8, Avgyekova 1. Csere: Kordowiecka (kapus), Rebicová 1, Milosevics 2, Guialo 3, Benko 2/1, Dragut 1. Edző: Vladko Djonovics.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–2. 11. p.: 5–6. 19. p.: 11–10. 39. p.: 25–15. 47. p.: 30–18

Kiállítások: 2, illetve 10 perc. Hétméteresek: 6/6, illetve 6/5.

Elek Gábor: – Az első húsz percben speciális összeállításban védekeztünk, majd az első félidő végén és a második elején összeállt a védekezésünk, ebből tudtunk gyors gólokat lőni. Kár, hogy a végén jobban kiengedtünk, mint kellett volna.

Vladko Djonovics: – Az FTC jobb csapat, amely nagyobb tapasztalatára támaszkodva nyerte meg a mérkőzést. Bízom abban, hogy a jövőben megszerezzük azokat a pontokat, amelyekre szükségünk van, de ez valószínűleg nem a Győr vagy az FTC ellen sikerül.
hirdetés