Kisvárda Master Good SE – Ebbe aztán jól belekeveredtek

Fel kell készülniük a kisvárdaiaknak arra, hogy a fehér mezes ferencvárosiak mindent bevetnek
Fel kell készülniük a kisvárdaiaknak arra, hogy a fehér mezes ferencvárosiak mindent bevetnek - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A bajnoki cím megszerzése miatt gólkülönbségjavításra készülő Fradi vendége lesz a Kisvárda.

Akaratán kívül is belekeveredett a Kisvárda Master Good SE a bajnoki címért folytatott harcba. Azzal, hogy a szerdai Győr–Ferencváros szuperrangadón (26–24) kétgólos hazai győzelem született, az egymás elleni eredmények tekintetében egyformán áll a két csapat, és ez esetben – feltételezve, hogy valamennyi hátralévő ellenfelüket legyőzik, és pontazonossággal végeznek – az összesített gólkülönbség dönt majd az elsőségről.
Jelenleg az egy meccsel többet játszott Győrnek tizenöt góllal jobb a mutatója, és a hátralévő fordulókban mindkét csapat meg fog szakadni a gólszerzésért. A Fradi első „áldozata” a Kisvárda lehet, amely szombaton 18 órától lesz vendég az Elek Gyula Arénában. A kialakult helyzetről az nso.hu ezt írta: „Játékerő alapján a Fradi következő ellenfele, a Kisvárda lehetne a legveszélyesebb a népligetiekre. A légiósokkal felturbózott nyírségiek négyes vereségsorozatot görgetnek maguk előtt a bajnokságban, viszont ritkán adják könnyen a bőrüket, a győriek nemrégiben nyolccal nyertek ellenük idegenben, novemberben viszont „csak” néggyel győzték le őket. Elek Gábor csapatának ugyanakkor januárban feküdt a keleti végen a játék: 34–18-ra nyert Kisvárdán (az volt Mátéfi Eszter utolsó bajnokija, a következő, Váctól elszenvedett Magyar Kupa-vereség után közös megegyezéssel távozott).”

Lássuk az ügyben Vlatko Djonovics jelenlegi vezetőedző álláspontját.

– Európa öt legerősebb csapatából kettő játszotta a szerdai rangadót, amely a bajnokság legjobb mérkőzése volt Magyarországon – vélekedett a montenegrói szakvezető. – Az biztos, hogy nem lennék most egyik csapat, így persze a magunk helyében sem, amelyik a hátralévő időben a két bajnokesélyes ellen lép pályára. Fel kell arra készülnünk, hogy a Ferencváros minél több góllal le akar bennünket győzni, így aztán óriási lehet majd a rohanás. Az FTC belső hármasa nagyon erős, a szélsői is gólveszélyesek, úgyhogy az a helyzet, amit a Győr elleni meccsünk előtt is mondtam, hogy nincs is igazán gyenge pontja a szombati ellenfelünknek. Mindenesetre engem meglep, hogy a Ferencváros ennyire tudja tartani a lépést a Győrrel, amely elvileg jobb csapat, de a sok sérültje, illetve a Fradi remek formája is hozzájárult a kialakult helyzethez.

A hetedik helyen álló Kisvárdának is vannak még céljai: a hátralévő három fordulóban még három pontot kellene szereznie a nemzetközi kupaindulást érő hatodik helyhez. A Kecskemét elleni évzárón kalkuláljunk kettővel, a maradék egyet a Fradi vagy a DVSC otthonában kellene begyűjteni. Aligha szombaton éri el a csapat a szükséges döntetlent, szóval mi lehet a reális cél a gólkülönbségjavításra készülő zöld-fehérek ellen?

– Arra kell törekednünk, hogy megfékezzük az ellenfél várhatóan nagy rohanását – így Vlatko Djonovics. – A Győr ellen is bebizonyítottuk, hogy helyenként fel tudtuk velük venni a versenyt, akkor nyolc góllal kaptunk ki, most is jó lenne minél kevesebbel megúszni. Januárban hazai tizenhat gólos vereséget szenvedett a csapat az FTC-től, szeretnénk igazolni, hogy attól azért erősebb csapat vagyunk.

Amikor pedig sok siket kívánva búcsúztunk el Djonovicstól, akkor ő mosolyogva csak ennyit felelt: „Arra most nagy szükségünk lesz…”
hirdetés