Kisvárda Master Good SE – Ez nehezebb lesz, mint az őszi

Isabel Guialo (labdával) ősszel hatszor vette be a Dunaújváros kapuját
Isabel Guialo (labdával) ősszel hatszor vette be a Dunaújváros kapuját - © Fotó: Pusztai Sándor
Kézilabda – Keveset készültek, mert hétfőn este értek vissza a válogatott játékosok.


Több mint két hét után ma Dunaújvárosban lép ismét pályára bajnoki mérkőzésen a Kisvárda NB I.-es csapat. A Duna–parti alakulat március 6-án játszott utoljára bajnoki meccset, akkor Győrben kapituláltak, majd március közepén a Magyar Kupa debreceni négyes döntőjében előbb a Ferencvárostól kaptak ki, míg a bronzcsatában az Érd ellen maradtak alul, így a negyedik helyen végeztek.

Micijevic újra játszik

Múlt pénteken a Magyarországon edzőtáborozó kínai válogatottal mérkőztek meg, György László tanítványai közül hiányoztak a felnőtt- és utánpótlás-válogatottban szereplő játékosok, így a felnőttkeret állandó tagjai közül Kazai Anitára, Szekerczés Lucára és Grosch Vivienre sem számíthatott a szakvezetés. Ott volt viszont a kezdőben Camila Micijevic, aki 2018 júliusában szenvedett súlyos térdsérülést, ám György László már támadásban és védekezésben is pályára küldte a horvát válogatott átlövőt, aki négy góllal vette ki részét a magabiztos sikerből.

A szabolcsi együttes legutóbb március 8–án játszott bajnoki mérkőzést, akkor hazai pályán nem bírt a Debrecennel. A hosszú bajnoki szünetben egy edzőmérkőzés szerepelt a programban, március 14–én Debrecenben döntetlent játszottak a helyi élvonalbeli együttessel. Nem könnyítette meg a szakmai stáb munkáját, hogy hét játékos is hazája válogatottkeretével készült, Pásztor Bettina a magyar B válogatottal, Tamara Radojevic és Ana Tomkovic a szerb, Weronika Kordowiecka a lengyel, Andrea Klikovac a montenegrói, Marianna Rebičová a szlovák, Tamires Morena pedig a brazil női kézilabda-válogatottal vesz részt összetartáson.

A két csapat őszi mérkőzésén magabiztos, hétgólos kisvárdai siker született, a találkozón Hakunova kilenc akciógóllal a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Az előttük álló feladatról Dévényi Jánost, a Kisvárda edzőjét kérdeztük.

Sok időt töltöttek a pályán

– Nem túl jó előjelekkel utazunk Dunaújvárosba. Érdemben utoljára a debreceni edzőmérkőzésen tudtunk készülni, hiszen válogatott játékosaim hétfőn este tértek vissza. Nagy részük Spanyolországban vett részt felkészülési tornán, és elmondásuk szerint sok időt töltöttek a pályán, így fáradtan érkeztek vissza. Konkrétan a mai mérkőzésre egy foglalkozással tudtunk készülni, az is inkább regeneráló jellegű volt, valamint taktikai elemeket gyakoroltunk, és átvettünk pár támadási variációt is – avat be a részletekbe a szabolcsiak mestere. – Természetesen nem feltartott kézzel lépünk pályára, mindent meg fogunk tenni a sikerért.

BB
hirdetés