Kisvárda Master Good SE – Ferencvárosi erődemonstráció

Dudás Georgina bátor játékának három gól lett a jutalma
Dudás Georgina bátor játékának három gól lett a jutalma - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Az első félidő végén nem úgy tűnt, hogy ennyire simán veszít a Fradi ellen a Kisvárda.

Olyan csapattal kellett volna felvennie a versenyt a Kisvárda Master Good SE-nek a szombat esti női NB I-es meccsen, amelynek kezdő hetesében csupa olyan játékos kapott helyet, akik kivétel nélkül megjárták a múlt év végi németországi világbajnokságot. A Ferencváros elleni mérkőzésre csordultig megtelt a várdai tornacsarnok.

A Fradi annak megfelelően kezdte a meccset, amilyen nevekből áll a csapata, gyorsan el is húzott 4–1-re. Úgy a tizedik perc tájékán tűnt fel, hogy felállt fal ellen támad a vendégcsapat, mert addig szinte kivétel nélkül gyors lerohanásból vezették a támadásaikat. Az első negyedóra végén, ijesztően nagy, hétgólos lett a ferencvárosi előny, csakhogy közben kapust cserélt a Kisvárda, és Jekatyerina Dzsukeva bravúrjai hozzásegítették a házigazdát a felzárkózáshoz. Zsinórban öt gólt lőttek Orbán Adriennék, feljöttek 11–9-re, és az első félidő végén, amikor emberelőnyben megint azért támadott a Várda, hogy két gólra csökkenjen a hátránya, nehezen tudtuk elképzelni, hogy a meccs vége az lesz, ami végül lett.

A támadásból nem tudott gólt szerezni a KKC, az ellencsapásból Nerea Pena betalált, így kettő helyet négygólos vendégelőnnyel mentek szünetre a csapatok. Apropó, Pena… A Fradi lehetőségeiről mindent elmond, hogy amikor Elek Gábor az időkérése után csaknem teljes sort cserélt, két olyan játékos érkezett még a pályára, mint a vb-t szintén megjárt Szucsánszki Zita és a spanyolok átlövője.

A második félidő elején az emberhátrányban kapus nélkül támadó Fradival szemben, Triscsuk Krisztina labdát szerzett, és a saját kilenceséről ívelt a vendégek kapujába. Ezzel 12–16 lett az állás, aztán viszont nagyon beindult a Fradi. Szabályosan átrohant a Várdán, a szélsők gólokkal fejezték be a lerohanásokat, felállt fal ellen pedig a holland duó, Danick Albertine Snelder és Laura Van der Heijden mellett Marija Jovanovics is remekelt. A vendégek zsinórban hat gólt szerezve 24–16-ról 30–16-ra léptek meg.

Látva, hogy elúszott a meccs, Mátéfi Eszter sorra lecserélte kulcsembereit, a helyettesek közül elsősorban Dudás Georgina hálálta meg a bizalmat, bátor játékkal vette be háromszor is a válogatott Bíró Blanka kapuját. Közben pedig a kiharcolt sarokdobásokból egyfajta világcsúcsot döntött a Várda – a blokkolt lövések is arra utaltak, hogy milyen nehéz volt (lett volna…) átlőni a vendégek védőfalát.

A Ferencváros erőt demonstrált, Kisvárdán is igazolta, hogy ezúttal méltó kihívója lehet a Győrnek. A Várda pedig szerdán a Vác elleni kupameccsen bizonyíthatja, hogy többre képes.

KM-BT

NB I, női: 11. forduló

Kisvárda Master Good SE–Ferencváros 18–34 (10–14)

Kisvárda, 1500 néző, v.: Marton, Szabó E.

Kisvárda: Triffa – Orbán A. 1, Hakunova 3, Radojevics 2/1, Milanovic-Litre 2, Triscsuk 3/1, Rocha 1. Csere: Dzsukeva (kapus), Umanec 1, Szabó V. 1, Dmitrovics, Katona F., Dudás G. 3, Tarjányi, Karacs 1. Szakmai igazgató: Mátéfi Eszter.

Ferencváros: Bíró B. – Lukács V. 4, Háfra N. 2, Snelder 5, Szekeres 1, Kovacsics 1, Schatzl 4. Csere: Szikora (kapus), Van der Heijden 6/3, Hornyák D. 1, Szucsánszki, Pena 1, Márton G., M. Jovanovics 5, Fa1uvégi 4. Edző: Elek Gábor.

Az eredmény alakulása, 7. perc: 1–4, 11.: 4–6, 16.: 4–11, 23.: 9–11, 33.: 10–16, 42.: 13–21, 48.: 16–24, 55.: 16–30.

Kiállítások: 2, illetve 10 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 3/3.

Mesterszemmel

Mátéfi Eszter: – Kijött a két csapat közötti különbség, hiszen a Fradi a Bajnokok Ligájában edződik, mi a magyar bajnokságban. Az első félidőben volt egy jó periódusunk, utána viszont a papírforma érvényesült. Amikor eldőlt a meccs, próbáltunk tartalékolni, hiszen szerdán nagyon komoly Magyar Kupa-meccsünk lesz.

Elek Gábor: – Nagyobb különbséggel tudtunk nyerni, mint amire számítottunk. Ez annak köszönhető, hogy jól működött a védekezésünk, sok labdát szereztünk, és lerohanásból több gólt is elértünk. Felállt fal ellen nem volt nagy különbség, és az is igazsághoz tartozik, hogy több bevethetőbb játékosunk volt, mint az ellenfélnek.
hirdetés