Kisvárda Master Good SE – Ha év vége, akkor Érd

Isabel Guialóék hosszú idő után játszanak újra bajnokit
Isabel Guialóék hosszú idő után játszanak újra bajnokit - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Több idejük volt felkészülni, de sérülések zavarták a munkát.


Közel két hónapja, november 2-án lépett utoljára bajnoki mérkőzésen pályára a Kisvárda NB I-es csapata, akkor a vártnál nehezebben fektették két vállra a Békéscsaba gárdáját. Ezt követően a franciaországi Európa-bajnokságra készülés jegyében nyolc játékos is országa válogatottjával készült, a kontinenstornán végül négyen jutottak szóhoz.

Napra pontosan majdnem egy éve (2017. december 30.) találkozott utoljára Kisvárdán a két csapat, akkor az érdiek magabiztosan vitték el a két pontot, persze az egy más csapat volt és még Mátéfi Eszter dirigálta a szabolcsiakat. A mai mérkőzésről Vlatko Djonovics vezetőedzőt kérdeztük.

– Az Európa-bajnokság miatt több időnk volt felkészülni a mérkőzésre, mint máskor, azonban nem tudtunk teljes értékű munkát végezni, mert az edzéseken 8–10 játékossal dolgoztunk, ebből kettő kapus volt. Az Érd ellen ugyanúgy készültünk, mint máskor, videózásokkal és taktikai edzésekkel és úgy gondolom mindenki tudja mi a feladata.

A gólkirálynővel érkeznek

– Mint tudjuk, az Érd kiváló csapat, nagyszerű játékosaik vannak, gondolok itt ­Krpezs Szlezákra, aki a nemrég véget ért Európa-bajnokságon az egész világnak megmutatta, mi az, amiben jó, hisz ő szerezte a legtöbb gólt. A két szerb válogatott kiválóság, Krpezs és Kovacsevic mellett több magyar válogatott játékos is erősíti az Érdet, de a cseh válogatott Jerabkova is komoly játékerőt képvisel és nem mehetünk el szó nélkül a francia balszélső Lassouorce mellett sem. Megpróbálunk nyerni, tudjuk, hogy a vendégegyüttes az esélyes, de mindent meg fogunk tenni, hogy a két pontot itthon tartsuk. Ez nem lesz egyszerű, hiszen több játékosunk is kisebb sérüléssel tért vissza hazája válogatottjától, és 10–15 napig nélkülöznünk kellett őket.

A mérkőzésre a jegyeket pénteken kezdték árulni és a csapat honlapja szerint alig két óra alatt az összeset elkapkodták. Akik lemaradtak, azok az M4 csatornán 17.30 órától tekinthetik meg a mérkőzést élőben.

BBSporthírek


hirdetés