Kisvárda Master Good SE – Ha kevés a kapott gól, lehet keresnivaló

Samira Rocha lehet a következő balszélső, aki alaposan megszórja a fehérvári kapusokat
Samira Rocha lehet a következő balszélső, aki alaposan megszórja a fehérvári kapusokat - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Az elmúlt meccsek eredménysora és a Fehérvár elleni hazai győzelem a szerdai mérkőzésre is bizakodásra ad okot az NB I-es kisvárdai kézilabdázóknál.

Az elmúlt három meccsen szerzett öt pont kellő önbizalmat kölcsönözhet a Kisvárda Master Good SE NB I-es női csapatának a szerdai székesfehérvári fellépése előtt. Az Érden elért 20–20-as döntetlen különösen azt sugallja, hogy lehet keresnivaló a tabella első feléhez tartozó csapatok ellen, és október 12-én, hazai pályán is sikerült 23–22-re legyőzni a mostani ellenfelet.

– Hasonló helyzetben vagyunk, mint az érdi mérkőzés előtt, az esélyesség terhe nem a mi vállunkat nyomja, így aztán nyugodtan kézilabdázhatunk – mondta a hétközi forduló kapcsán Dévényi János, a kisvárdaiak edzője. – Bízhatunk abban is, hogy a védekezésünk egyre javul, ha rendre tizennyolc és huszonkét gól között tudjuk majd tartani az ellenfeleinket, ahogy az utóbbi mérkőzéseken, akkor érzésem szerint, bárki ellen lehet keresnivalónk.

Az sem tesz mostanában rosszat az ügynek, hogy a Vác adja az ellenfelet a Várdának, márpedig a dunakanyariak az utóbbi időben rendre „agyonverték” a KKC következő riválisát. A Kispest 41–31-es, az Érd 29–24-es, a Mosonmagyaróvár hazai 36–25-ös, az aktuális ellenfél, az Alba Fehérvár pedig 31–18-as vereség után játszik a szabolcsiakkal. És a jó szereplés egyik taktikai fegyvere is adott, hiszen nemrégiben az óvári balszélső, Bízik Réka 14 gólt (igaz, abból ötöt hetesből) helyezett el a fehérvári kapuban, márpedig abban a pozícióban játszik a várdai házi góllövőlistát 77 góllal vezető Samira Rocha is.

– Nyilván az ellenfél önbizalmát megtépázta a legutóbbi eredmény, de ez kétélű fegyver, hiszen roppant elszánttá is teheti a csapatot, arról nem beszélve, hogy a visszavágás vágya is fűtheti őket a legutóbbi vereség miatt – így Dévényi János. – Ami pedig a szélsőjátékot illeti, ha bele tudjuk kergetni az ellenfelet kilenc méterről távolabbi lövésekbe, akkor azokat, ahogyan mostanában, kapusunk Jekatyerina Dzsukeva háríthatja, és az így indított támadásokból könnyű gólokat szerezhetünk. Nemcsak a betegségéből már felépült Samira Rocha, hanem a másik oldalon Orbán Adrienn is. Úgyhogy ha taktikusan játszunk, és fel tudjuk mutatni az elmúlt meccseken látott erényeinket, akkor lehet keresnivalónk. Ugyanakkor ne feledjük, olyan csapat otthonába látogatunk, amely bejutott az EHF-kupa csoportkörébe, és válogatott játékosok, köztük jegyzett légiósok egész sorát fel tudja vonultatni.Sporthírek


hirdetés