Kisvárda Master Good SE – Hisznek az elvégzett munka gyümölcsében

A kék mezes kisvárdaiak jó védekezéssel megalapozhatják győzelmüket
A kék mezes kisvárdaiak jó védekezéssel megalapozhatják győzelmüket - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – Közel két hét után lép ismét pályára bajnoki mérkőzésen a Kisvárda NB I.-es csapata.

Azt a Békéscsabát fogadja pénteken, amelyet ősszel emlékezetes meccsen múlt felül a Viharsarokban. Novemberben szinte végig a szabolcsiak vezettek, a hajrában Radojevics büntetőt hibázott, Vukaljovics tizenhárom másodperccel a lefújás előtt egalizált, majd időkérés után a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt két másodperccel Guialo bombájával a vendégek lettek végül két ponttal gazdagabbak.

Többet készültek

– Az őszi végjáték izgalmaitól eltekintenék – szögezte le Dévényi János, a Kisvárda edzője. – A múlt hétvégi Siófok elleni mérkőzésünk elmaradt a Balaton-partiak nemzetközi kupaszereplése miatt, így több időnk jutott a felkészülésre. Hazai pályán egyértelműen a győzelem a célunk, szeretnénk megszakítani ezt a hárommeccses rossz sorozatot, biztos azonban, hogy a vendégeknek is ez a céljuk, ezért nem számítok könnyű mérkőzésre. Kiemelten kell figyelnünk Vukaljovicsra és Walfischra, akik a csapat góljainak a zömét lövik.

A januárban Kisvárdáról kölcsönbe érkező Marincsák Nikolett a két klub közötti megállapodás értelmében a mérkőzésen nem léphet pályára. Horváth Bettina, a csapat kapusa a hét elején válogatott összetartáson vett részt.

– Pörgős foglalkozásokat vezényelt a szövetségi kapitány, ahol délelőtt kondi, aztán a taktikai elemek átvétele és a védekezés gyakorlása szerepelt, délután pedig labdás edzés, egymás elleni játék kapott főszerepet. Mindig jó érzés a válogatottal készülni, mindig új motivációkkal térek vissza – mondta a válogatott hálóőr. – Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. Sajnos, mostanában nem úgy alakultak a dolgaink, ahogy szerettük volna, pont emiatt is úgy gondolom, hogy hatalmas tétje lesz a meccsnek. Nagyon jót tenne lélektanilag is a csapatnak a sikerélmény, hogy végre kihúzhassuk egymást a gödörből.

Nem becsülik le őket

– Úgy érzem, felkészültünk, és bízom benne, hogy mindenki átérzi ennek a találkozónak a súlyát. Fontos lesz, hogy az első perctől kezdve a meccs lefújásáig nagyon keményen küzdjünk, és véletlenül sem szabad lebecsülni őket. Döntő lesz a jó védekezés, hiszen egyénileg is dinamikus, jól cselező játékosok alkotják a csapatot. Támadásban pedig összeszedettebben kell játszanunk, mint eddig, és higgadtan, okosan kihasználni az ellenfelünk gyenge pontjait. Hiszem, hogy az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét – fogalmazott Pásztor Bettina.

BB
hirdetés