Kisvárda Master Good SE – Hosszú bajnokság, rövid kispad

Dudás Georgina (jobbra) bátor játéka azért a mérkőzés pozitívumai közé tartozott
Dudás Georgina (jobbra) bátor játéka azért a mérkőzés pozitívumai közé tartozott - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A más sebességi fokozatban játszó Fradi ennyivel volt jobb a Kisvárdával szemben.

Voltaképpen már a kezdő sípszó pillanatában sem volt kétséges, hogy ki nyeri a szombati Kisvárda Master Good SE–Ferencváros NB I-es női mérkőzést, ám mégis, amikor 11–4-ről 11–9-re zárkózott fel a házigazda a listavezető ellen, és Olena Umanec épphogy mellé lőtte a labdát a saját térfeléről az üres kapura, akkor többen eljátszhattak a bravúr gondolatával. A második félidő aztán maga volt a kijózanító valóság, főként, hogy a hazaiak szakmai igazgatója, Mátéfi Eszter a szerdai Vác elleni kupameccsre gondolva szinte a teljes kezdősorát pihentette.
– Amikor keményebbé vált a védekezésünk, akkor fel tudtunk jönni, illetve abban az időszakban jól sült el a kapuscserénk is, hiszen a kispadról érkező Jekatyerina Dzsukeva több nagy védéssel kezdett – foglalta össze a mérkőzésen történteket Mátéfi Eszter. – Utána viszont abszolút a papírforma érvényesült, és korán eldőlt a mérkőzés. Ezért is tartalékoltunk a következő feladatra, a Vác elleni találkozóra. Néhány játékosra egyébként is ráfért a pihenő, hiszen betegség miatt nem voltak százszázalékos állapotban.

Ha azt vesszük, hogy a két csapat április végi meccsén csak négy góllal (30–26) nyert a Fradi Várdán, akkor a mostani vereség mértéke kiadósnak mondható. Azért van ilyenkor is valami, amibe lehet kapaszkodni?

– Annak örülök, hogy a benevezett játékosok közül csaknem mindenki pályára tudott lépni és a védekezésünkben is akadtak jó periódusok – felelte Mátéfi Eszter. – A nagy gólkülönbség sem azért alakult ki, mert feladtuk volna a mérkőzést, hanem egész egyszerűen ennyivel jobb volt a Ferencváros, amely teljesen más sebességi fokozatban játszott. Azt is tudjuk, hogy nekünk nem ellene kell felvennünk a versenyt, hanem a hasonló játékerejű riválisokkal szemben kell a pontokat gyűjtögetnünk. Dudás Georgina bátor játéka is a kiemelendők közé tartozik, ő edzéseken nagyon szépen dolgozik, ezért megérdemelte a bizalmat, és nemcsak védekezésben, hanem támadásban is élni tudott vele. Hosszú még a bajnokság, és bár rövidebb a kispadunk, de szeretném, ha mindenki hozzá tudni tenni a csapat teljesítményéhez.


Dudás Georgina bátor játékának három gól lett a jutalma
Kisvárda - Az első félidő végén nem úgy tűnt, hogy ennyire simán veszít a Fradi ellen a Kisvárda. Olyan csapattal kellett volna felvennie a versenyt a Kisvárda Master Good SE-nek a szombat esti női NB I-es meccsen, amelynek kezdő hetesében csupa olyan játékos kapott helyet, akik kivétel nélkül me...
hirdetés