Kisvárda Master Good SE – Huszonháromig jutott a nagy trió

Marina Dmitrovics a helyzet magaslatán volt, amikor támadásbefejezésre került a sor
Marina Dmitrovics a helyzet magaslatán volt, amikor támadásbefejezésre került a sor - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A támadásban remeklő Samira Rocha, Marina Dmitrovics, Tóth Gabriella hármasnak köszönheti leginkább a Békéscsabán szerzett pontot a Várda a női kézilabda NB I-ben.

Milyen eredményt hozhat az olyan meccs, amelyen 4–3-ról lesz 5–7, 7–11-ről 12–11, 17–15-ről 17–19, 18–20-ról 23–21 és 25–22-ről 25–26? Természetesen döntetlent. A keddi Békéscsaba–Kisvárda Master Good SE NB I-es női bajnokin (26–26) annyiszor váltottak vezetést a csapatok, hogy a vége – a meccsvégi hatperces gólcsend mellett – pontosztozkodás lett. De mitől volt ez a nagy hullámzás?

– Az elején hatalmas volt az iram, szinte követhetetlenül potyogtak a gólok – próbálta megfejteni a kérdést Dévényi János, a várdaiak edzője. – Aztán kiderült, hogy a legutóbbi meccs óta eltelt idő is elég volt ahhoz a csapatoknak, hogy felkészüljenek a másikból, hiszen nagy taktikai csata következett. Amikor megugrottunk négy góllal, mintha elfelejtettük volna, hogy nem kellene annyira rohanni, az előny növelése helyett egyetlen akcióból két kétperces kiállítást kaptunk, a kettős emberhátrányt pedig jól használta ki a házigazda. A Békéscsaba sokáig nem találta a három-kettő-egyes védekezésünk ellenszerét, majd amikor zsinórban kezdtük kapni a gólokat a jobbszélről, átálltunk a hatosfalas védekezésre, és a végén ez hozta meg a fordulatot.

Az MTK ellen inkább a védekezés és a kapusteljesítmény eredményezte a sikert, ezúttal viszont az együttesen 23 gólig jutó Samira Rocha (8), Marina Dmitrovics (8/3), Tóth Gabriella (7) triónak köszönhet a legtöbbet a Várda. Rajtuk kívül a társak mindössze három találatra voltak képesek.

– Miután az első öt lövésből gólt kapott, kapusunk, Jekatyerina Dzsukeva maga kérte a cserét, és Madalina Puscas védésekkel mutatkozott be, a végén azonban megint a bolgár kapusunk állt a gólvonalon – folytatta Dévényi János. – Ez egy ilyen meccs volt, most a támadásban remeklő játékosainknak köszönhetjük a jó eredményt.

Kedden este csak valószínűsíthető volt, hogy a Viharsarokban szerzett egy pont matematikailag is bennmaradást ért a várdaiak számára, de mindez szerdán este válhat valósággá, mert ha a Mosonmagyaróvár kikap Érden, akkor eldőlne, hogy az utolsó előtti, kiesőhelyen álló mosoniak már nem tudják megelőzni a Várdát.


Orbán lehet az első

Kihirdette a szlovákok elleni június 10-i és 14-i világbajnoki selejtezőre a válogatott keretét Kim Rasmussen, a női válogatitt dán szövetségi kapitánya. Ebben helyet kapott a kisvárdaiak jobbszélsője, Orbán Adrienn, így ő lehet a klub történetének első játékosa, aki magára húzhatja a válogatott mezt.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés