Kisvárda Master Good SE – Küzdöttek ők is, de nem eléggé

Az óvári Bízik Rékát (jobbra) a kisvárdaiak részéről Lea Vukojevic sem tudta megállítani
Az óvári Bízik Rékát (jobbra) a kisvárdaiak részéről Lea Vukojevic sem tudta megállítani - © Fotó: mkcse.hu
Kisvárda – Azt gondolták, húsz kapott gól körüli góllal nyerhetnek a várdai hölgyek, de ez nem az a mérkőzés volt a női kézilabda NB I-ben.


A Kisvárda Master Good SE-nél a Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli mérkőzést a nyerhető találkozók közé sorolták, mégis 21–20-as vereség lett a vége a szombati női NB I-es bajnokinak.

A győzelem kulcsa lehetett volna a jó kezdés, csakhogy a várdaiak az eddig megtapasztalt rossz szokásukhoz igazodva, az elején ismét az öltözőben maradtak, és meghosszabbították az áramkihagyás miatt amúgy is egy óra húsz perces késésből adódó szünetet. A Mosonmagyaróvár 6–1-re vezetett az elején, a végén pedig 20–15-ről kapaszkodtak a várdaiak.

– Nem vagyunk boldogok, mert a világon az egyik legrosszabb dolog egygólos különbséggel veszíteni – mondta a mérkőzést követően Kovács Péter, a kisvárdaiak edzője. – Mi is harcoltunk, de az ellenfél küzdőszellemben felülmúlt bennünket, és ez külön sajnálatos. Általánosságban úgy gondoltuk, amennyiben húsz gól körül tudjuk tartani az ellenfelet, akkor azzal mérkőzést tudunk nyerni. Ez most megvalósult, hiszen csak huszonegy alkalommal rezdült a hálónk, de a támadójátékunk kritikán aluli volt, és a kulcsjátékosok sorra mondtak csődöt. Nagyon sok labdaeladásunk volt, a lerohanások esetén sem mindig megfelelő megoldást választottuk, és rengeteg ziccert is hibáztunk.​

A mérkőzés egyik pikantériáját adta, hogy a Bízik-testvérpár is szemben találta magát.
– Nagyon sokat hibáztunk támadásban és védekezésben egyaránt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem játszottunk csapatként, nem aszerint teljesítettünk, ahogy azt edzőnk kérte tőlünk – mondta a kisvárdaiak egy találatig jutott irányítója, Bízik Boglárka, akinek húga, Réka a nyolc góljánál is jobban örült az óváriak bajnokságbeli első sikerének.
A bajnokságban most szünet következik, hiszen a hétvégén a női válogatott lép pályára Siófokon Szlovénia ellen, a KKC legközelebb jövő héten pénteken szerepel, amikor az Alba Fehérvár csapatát látja vendégül.
hirdetés