Kisvárda Master Good SE – Még háromszereplős a kiesés elleni harc

Sikerült olyan megoldást találni, hogy ne a szurkolók legyenek a vesztesei a vasárnapi meccsdömpingnek
Sikerült olyan megoldást találni, hogy ne a szurkolók legyenek a vesztesei a vasárnapi meccsdömpingnek - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A vasárnap egymás ellen játszó Kisvárda és Budaörs valamint a Mosonmagyaróvár is 15 ponttal várja a befejezést a női kézilabda NB I-ben.

Bekövetkezett az, amire a Kisvárda Master Good SE-nél és a Budaörsnél nagyon nem vágytak: a női kézilabda NB I utolsó előtti játéknapján, szerdán nyert a Mosonmagyaróvár Érden, így a zárónap előtt még nem dőlt el a kiesés kérdése. Annak sem volt sok híja, hogy a Budaörs pontot szerezzen a Vác ellen – az okozott volna csak cifra helyzetet.

Így viszont három csapat áll 15 ponttal a már kiesett Kispest előtt, az utolsó fordulóban a Kisvárda, Mosonmagyaróvár, Budaörs hármasból kerül ki a másik kieső. Gondolnánk, az utolsó forduló meccseit egyidőben kell lejátszani, ehhez képest péntektől vasárnapig rendezik a meccseket. A várdaiaknak talán nem rossz, hogy már szombaton lejátsszák a Mosonmagyaróvár–Dunaújváros mérkőzést, így ha a mosoniak kikapnak, akkor már bennmaradóként léphetnek pályára – csakúgy, mint a Budaörs, mert mindkét csapat jobban áll az egymás elleni mérleget tekintve. Ha viszont a Mosonmagyaróvár újabb bravúrgyőzelmet aratna vagy bravúrpontot szerezne, akkor egymás ellen dönt a bennmaradás sorsáról a Várda és a Budaörs.

Így, hogy van tétje az utolsó mérkőzésnek, a budaörsiek nem mentek bele abba, hogy egy nappal korábban legyen a mérkőzés. Az ügyben viszont sikerült lépni, hogy ne hajszálra egyidőben kezdődjön a várdai kézilabdás hölgyek és a futballisták mérkőzése. Az NB I-es női kézilabda-bajnoki 16 órakor kezdődik, kitérve a futballisták 18 órakor startoló Cegléd elleni NB II-es fellépése elöl. Vagyis előbb ki lehet szurkolni a hölgyek bennmaradását a Városi Tornacsarnokban, utána pedig néhány száz méterrel odébb, a Várkertben a futballistáknak lehet szorítani azért, hogy versenyben maradjanak a feljutásért.
hirdetés