Kisvárda Master Good SE – Nagy lehetőség kapujában

Akt.:
A kék mezes kisvárdaiak a továbbjutásra hajtanak
A kék mezes kisvárdaiak a továbbjutásra hajtanak - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – Az idei szezon első mérkőzését játssza a Kisvárda NB I.-es csapata Dévényi János vezetésével.

A szakembernek egyébként ez a harmadik beugrása a szabolcsiak kispadján, ő váltotta 2016 őszén Kovács Pétert, tavaly év elején pedig Mátéfi Esztert. Rögtön az elején nem is egyszerű a feladata, mindössze öt közös nap után szombaton az Érd ellen próbálja a legjobb négy közé kormányozni csapatát a Magyar Kupában.

Parádézó kapusok

A Pest megyei alakulat az előző szezonbeli bajnoki harmadik helyezésének köszönhetően csak most kapcsolódik be a kupa küzdelmeibe, a Kisvárda a harmadik fordulóban az NB I. B–s Szent István SE–t kiverve jutott a legjobb nyolc közé.

Szabó Edina tanítványai a legutóbbi fordulóban igazi erődemonstrációt tartottak az Eger ellen, tizennégy góllal ütötték ki a Heves megyeieket. A mérkőzésen különösen a két kapus volt elemében, Janurik kilencet védett, Foggea pedig három büntetőt is fogva tízszer állta a labda útját.

Tudják, hogy nehéz lesz

A két csapat legutóbb december 29-én bajnoki mérkőzésen mérte össze erejét Kisvárdán, a találkozó szűk érdi sikerrel ért véget. A vendégeknél Krpezs–Szlezák és Tóth Gabi vitte a prímet, mindketten hat találatot jegyeztek, a hazaiaknál Morena és Radojevics hétszer volt eredményes.

A mérkőzésről Dévényi Jánost, a Kisvárda frissen kinevezett szakvezetőjét kérdeztük.

– Az elmúlt öt napban a munka a megszokott mederben zajlott, az idő rövidsége miatt az alapokhoz nem nyúltunk. Apróbb változtatásokat azonban eszközöltünk, védekezésben és támadásban is módosítottunk pár dolgon, ezeket beszéltük át a taktikai edzéseken, és a héten ezt gyakoroltuk. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de megpróbálunk helytállni és a továbbjutást kiharcolni. Mindenképpen szeretnénk jobb teljesítményt nyújtani, mint a decemberi hazai bajnoki mérkőzésen – mondta Dévényi János, a Kisvárda trénere.

– Nem ismeretlen számunkra az érdi együttes, hiszen december végén egy küzdelmes mérkőzést játszottunk, de sajnos elvesztettük az összecsapást. A mai meccs egészen más lesz, mert kupamérkőzésen nem lehet hibázni . Remélem a csapatom még nagyobb bátorsággal fog küzdeni és egy kemény mérkőzés vár ránk. Egy kicsit szokatlan volt a hét a számunkra, hiszen edzőváltás volt, de ez a csapatot nem nagyon befolyásolta, mivel ugyanúgy küzdeni fogunk, hisz profi játékosok vagyunk – fogadkozott Milosevics Tímea, az együttes balszélsője.

A továbbjutás kérdése egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a vendégcsapat folytathatja tovább a küzdelmeket.

BB
hirdetés