Kisvárda Master Good SE: Nem kellett volna a „kis” áramszünet

Az immáron szőke Samira Rocha csak nézi, amint Csala Anita neveszi Jekatyerina Dzsukeva kapuját
Az immáron szőke Samira Rocha csak nézi, amint Csala Anita neveszi Jekatyerina Dzsukeva kapuját - © Fotó: www.mkcse.hu
Kisvárda – Csaknem elmaradt a kisvárdaiak mosonszolnoki női kézilabda bajnokija, és végül veszített az újonc.

Volt olyan pillanat szombat este úgy háromnegyed hét magasságában, amikor úgy tűnt, feleslegesen utazta át az országot a Kisvárda Master Good SE. A mosonszolnoki sportcsarnokban ugyanis nem volt áram, így erősen kétségessé vált a Mosonmagyaróvár–Kisvárda NB I-es mérkőzés megrendezése.

A hazaiak egy óra húsz perc haladékot kaptak a probléma megoldására, végül az áramszolgáltató jóvoltából kigyúltak a fényes, és fél nyolc előtt elindulhatott a játék. A vendégek azonban úgy döntöttek, nekik kevés volt a szünet, és további tíz percig az „öltözőben maradtak”. Ezúttal nem várdai oldalon okoztak örömet a Bízik-gólok, merthogy az első három találatot a hazaiak balszélsője, Bízik Réka szerezte, aki testvére a várdai irányítónak, Bízik Boglárkának.

Aztán 6–1 után felébredt a Várda, villámgyorsan ki is egyenlített, majd a vezetést is átvette. Azt hittük, ezek után úgy járnak, mint a Kispest, és felőrölik az ellenfél erejét, de nem…

Rengeteget hibáztak mindkét oldalon a csapatok, az óváriak valamivel kevesebbet, így a hajrá az ő 20–15-as vezetésükről indult. Ekkor Marina Dmitrovics két gólja között Júlia Kucherova is betalált, és az sem jött rosszkor, hogy Bouti Fruzsina a lécet találta el hétméteresből. Nem egészen három perccel a vége előtt Dombi Luca góljával 21–18-ra alakult az állás, és bár az egy gólra felzárkózó várdaiak az utolsó hazai támadást kivédekezték, Scholtz Andrea kapusnak már nem maradt annyi ideje, hogy támadást indítson az egyenlítésért.

A mosoniak örülhettek, a kisvárdaiak pedig összességében tényleg feleslegesen utazták át az országot.

Mosonmagyaróvári KC–Kisvárda Master Good SE
21–20
(13–12)

Mosonszolnok, 200 néző, v.: Bacs, Bóna.
Mosonmagyaróvár: Wéninger – Katona F. 1, Kiss N. 2, Dombi 2, Kopecz 2/1, Bízik R. 8, Bouti 5/4. Csere: Stojak (kapus), Csala 1, Gyimesi. Edző: Varga József.

Kisvárda: Dzsukeva – Mihovics 2, Dmitrovics 4, Szabó V., Umanec 1, Gedroit 4/1, Rocha 3. Csere: Scholtz (kapus), Kucherova 1/1, Bízik B. 1, Tarjányi 1, Smid, Lévai 1, Vukojevic 2. Edző: Kovács Péter.

Az eredmény alakulása, 8. perc: 6–1, 14.: 6–6, 20.: 9–7, 24.: 9–10, 29.: 12–11, 32.: 14–14, 37.: 16–15, 47.: 20–15, 57.: 20–18.
Kiállítások: 8, illetve 18 perc. Hétméteresek: 7/5, illetve 3/2.

Mesterszemmel

Varga József: – Örülök az első győzelmünknek, de a végjátékot magunknak tettük nehézzé.

Kovács Péter: – Kevés szerzett góllal nem lehet idegenben meccset nyerni. A támadójátékunk kritikán aluli volt, és az egyéni teljesítmények is elmaradtak az elvártaktól.
hirdetés