Kisvárda Master Good SE – Öttel vezettek, öttel is kaptak ki

Samira Rocha elkapta a fonalat, de ez is kevés volt a pontszerzéshez
Samira Rocha elkapta a fonalat, de ez is kevés volt a pontszerzéshez - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A második félidő elején felülkerekedni látszott a Fehérváron játszó Kisvárda, de a végét nagyon elszúrta.


Nem éppen álomszerűen indult a hétközi, székesfehérvári bajnokija a Kisvárda Master Good SE NB I-es női csapatának, de a hazaiak 4–1-es előnyéhez kellett az is, hogy első hétméteresük nyomban emberelőnnyel párosult.

Miután kiegészült a Várda, rendezte a sorait, és jöttek a gólok középről és szélről is, Marija Gedroit gyors egymásutánban értékesített két büntetője pedig egyenlítést ért 8–8-nál, illetve 9–9-nél. Marina Dmitrovics találata jelentette először a vendégelőnyt, Tóth Gabrielláé azt, hogy már kettővel ment (10–12) a KKC. A remekül játszó átlövő azonban kisvártatva megkapta második kétpercesét, ráadásul a rolót lehúzó, hétméterest is hárító Jekatyerina Dzsukeva a kapufának szaladt, amikor a fehérváriak a saját térfelükről vették célba az üresen maradt vendégkaput. A helyére beállt Scholtz Andrea is védett egy nagyot, Orbán Adrienn trükkös gólja pedig gondoskodott a félidei kétgólos vendégelőnyről.

A kettőből aztán öt lett, mert Samira Rocha a második félidő elején megszórta magát, majd megint Gedroit lett a gólfelelős. Csak Biljana Bandelierrel nem bírtak sehogyan a várdaiak, a magasra lőtt átlövő góljaival rendre felzárkózott kettőre a Fehérvár. Majd Claudine Mendy ki is egyenlített, de Rocha a legjobbkor lőtt éles szögből kapufás gólt.

Ezzel azonban el is lőtte utolsó puskaporát a vendégcsapat, a tanácstalan támadójátékot ugyanis lerohanásból elért gólokkal büntette a Fehérvár, amely a hajrában zsinórban hatszor is betalált, fordított, és legyőzte a nagy lehetőséget elszalasztó Kisvárdát.

Női NB I: 18. forduló

Alba Fehérvár KC–Kisvárda Master Good SE 28–23 (12–14)

Székesfehárvár, 500 néző, v.: Bíró Á., Kiss O.

Alba Fehérvár: Herr O. – Májer 2, Piedade, Klikovac, Bandelier 9, Mendy 6, Pelczéder 1. Csere: Sipeki (kapus), Tilinger 2/1, Lavko 3/2, Boldizsár B. 1, Hajduch 2, Isitate 1, Kazai 1. Edző: Deli Rita.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A. 2, Dmitrovics 3, Liscsevics, Szabó V 1., Tóth G. 4, Rocha 6. Csere: Scholtz (kapus), Umanec, Gedroit 6/4, Kucherova, Tarjányi 1. Edző: Dévényi János.

Az eredmény alakulása, 6. perc: 4–1, 12.: 6–5, 18.: 8–8, 20.: 9–10, 23.: 10–12, 36.: 13–17, 40.: 14–19, 42.: 17–19, 49.: 20–22, 52.: 22–23.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 4/4.

Mesterszemmel

Deli Rita: – Nagyon erős Kisvárda ellen tudtunk győzni, holott érződött a teljesítményünkön, hogy nagy nyomás alatt játszottunk. Igazi csapatmunkát mutattunk be!

Dévényi János: – Gyengén kezdtünk, de aztán felzárkóztunk, majd vezettünk is. A második félidőt jól kezdtük, de a Fehérvár a kapuscseréje és a védekezésváltása révén fordítani tudott.
hirdetés