Kisvárda Master Good SE – Tévés meccsen Vácon

Sirián Szederke (5) nem tudta tartani Marija Hakunovát (36) és Vesna Milanovics-Litrét (13) a szombati mérkőzésen
Sirián Szederke (5) nem tudta tartani Marija Hakunovát (36) és Vesna Milanovics-Litrét (13) a szombati mérkőzésen - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Legnagyobb fegyverük a védekezés, de a támadójátékuk is egyre ígéretesebb.


Szerdán az NB I. hatodik fordulójában Vácon lép pályára a Kisvárda Master Good SE. Szilágyi Zoltán együttese az elmúlt idény meglepetéscsapataként végig egyenletes teljesítményt nyújtva a hatodik helyet szerezte meg. Tették mindezt fiatal magyar tehetségekkel és kevés, de minőségi légióssal. Ezt a koncepciót folytatva erre a szezonra is fiatal honi játékosokat igazoltak.

Sok információval bírnak

A mérkőzés esélyeiről Vlatko Djonovicsot, a kisvárdaiak mesterét kérdeztük.

– Az elmúlt bajnokságból elég sok információnk van a Vácról. Az idei szezonban hasonló csapattal játszanak, hiszen a nyáron nem történt nagy játékosmozgás ellenfelünknél.

– Tavaly sok tapasztalatot gyűjtöttünk róluk, hiszen kétszer is sikerült legyőznünk őket mindössze 10 nap alatt. Természetesen ebben a szezonban ők is jobban játszanak, de egy jó mérkőzésre számítok.

Kemény munka és védekezés

– A Vác az idei bajnokságban egy teljesen más arcát mutatja, nagyon jól játszanak. Megmutatták ezt a Dunaújváros ellen hazai pályán és a Siófok otthonában is győzni tudtak. Szerintem a Siófok jobb csapat, mint a Vác, de ők nyertek. Én kemény munkát és védekezést kérek a lányoktól. Újra egy jó mérkőzést tudunk játszani, de hogy milyen eredményre számítok, arról nem szeretnék beszélni – összegzett a montenegrói tréner.

– Mint minden mérkőzésen, úgy most is nagyon fontos lesz a jó védekezésünk, ez a mi legnagyobb fegyverünk. Mint korábban elmondtam, nagyszerű támadójátékra van szükségünk, de ehhez több időre van szükségünk, hiszen a nyáron sok új játékos érkezett. Nekünk jobban kell védekezni, mint bármelyik más csapatnak a magyar bajnokságban – adta meg a győzelem receptjét Vlatko Djonovics.

Elmondta még, hogy a Dunaújváros elleni mérkőzést apróbb sérülés miatt kihagyó Moréna újra hadra fogható, így minden bizonnyal pályára is fog lépni Vácon.

A mérkőzést az M4 sportcsatorna élőben közvetíti 18 órától. Kedden sorsoltak a Magyar Kupában, a 3. fordulóban a Kisvárda Master Good SE ellenfele az NB I./B-s Szent István együttese lesz, a továbbjutás kérdése egy mérkőzésen dől el.

BB
hirdetés