Kisvárda Master Good SE – Váltott vezetés után döntetlen

Tóth Gabriella szép gólokat szerezve hétig jutott
Tóth Gabriella szép gólokat szerezve hétig jutott - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Nagy hullámvasutazás után igazságosnak mondható az eredmény, ami meghozhatja a várdai bennmaradást.

Nem titok, hogy valójában Mátéfi Eszter irányítja a szakmai munkát Kisvárdán (már eldőlt, hogy így lesz ez a következő bajnokságban is), de a nyilatkozatadás lehetőséget rendre átadja segítőjének, Dévényi Jánosnak. A keddi, békéscsabai mérkőzés azonban nem „mezei” volt, hanem televíziós, így a korábbi viharsarki tréner oda is állt a mikrofon elé.

Téttel már csak a vendégcsapat számára bírt a keddi NB I-es mérkőzés, talán ezért is kezdte jobban a meccset a KKC. Eleinte fej fej mellett haladtak a csapatok, majd megugrott a Várda, amelynek első 11 góljából ötöt-ötöt szerzett Tóth Gabriella és Samira Rocha, vagyis a balszárny összesen tízet. A várdaiak 11–7-re vezettek, amikor egy támadáson belül Marina Dmitrovics és Hanna Yttereng is kétperces kiállítást kapott, a kettős előnyt pedig jól használta ki a Csaba. A hétperces várdai gólcsendet kihasználva fordított a házigazda, és szünetig már nem változott a helyzet.

Nagy volt a hullámzás a második félidőben. Kétgólos hátránya után zsinórban négy gólt szerzett a Várda, ebben a szakaszban Rocha és Tóth Gabi nyitott gólszépségversenyt egy-egy cunder- és talpról lőtt átlövésgóllal. Aztán Natalia Vaszilueszkaja ziccergóljai jóvoltából előbb 3–0-s, majd 5–1-es szakaszt repesztett a Csaba, így a Várdának kellett kapaszkodnia.

A végén Dmitrovics vezérletével megint a Várda ért el zsinórban négy találatot, vezetett a vendégcsapat, Walfisch Mercédesz hat perccel a vége előtt egyenlített, és több gól már nem született. A sok vezetésváltásnak döntetlen lett a vége, amivel akkor marad benn matematikailag is a Kisvárda, ha szerdán a Mosonmagyaróvár kikap Érden.

NB I: Női, 25. forduló

Békéscsabai ENKSE–Kisvárda Master Good SE 26–26 (15–14)

Békéscsaba, 500 néző, v.: Bacs, Bóna.

Békéscsaba: Triffa – Vaszilueszkaja 9/3, J. Kovacsevics 2, Vukajlovics, Zöld-Tóth 1, Mihálffy 4, Gávai. Csere: Terenyi (kapus), Glusica, Walfisch 3, Diószegi 1, Gidai 4, Bottó 2. Edző: Skaliczki László.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A. 1, Umanec, Yttereng, Szabó V. 1, Tóth G. 7, Rocha 8. Csere: Puscas (kapus), Liscsevics 1, Dmitrovics 8/3, Karacs, Kucherova, Mihovics, Tarjányi. Szakmai igazgató: Mátéfi Eszter.

Az eredmény alakulása, 8. perc: 4–4, 11.: 5–7, 18.: 7–11, 24.: 12–11, 27.: 14–14, 34.: 17–15, 40.: 17–19, 47.: 23–21, 50.: 25–22, 54.: 25–26.

Kiállítások: 8, illetve 12 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 3/3.

Mesterszemmel

Skaliczki László: – Jó csapat ellen fordulatos mérkőzést játszottunk, a második félidőben olykor bele kellett nyúlni a csapatba, a védekezésünk pedig csak az első negyedórában nem működött.
Mátéfi Eszter: – Januárban elvitt tőlünk a Békéscsaba egy pontot, azt most visszavettük. Jó és rossz periódusaink egyaránt voltak, értékes pontot szereztünk.
hirdetés