Kisvárda Master Good SE – Változatlan célokért új edzővel folytatják

Hétfőtől Dévényi János és Szabó Valéria felel a szakmai munkáért
Hétfőtől Dévényi János és Szabó Valéria felel a szakmai munkáért - © Fotó: kisvardaikezi.hu
Kisvárda – A pénteki mosonmagyaróvári vereség edzőt buktatott Kisvárdán.


A Kisvárda Master Good SE a bajnoki szezon első felében az előzetes várakozások alatt szerepelt, ezért a vezetőség hétfőn felbontotta Vlatko Djonovics vezetőedző szerződését – tájékoztatta lapunkat Neviczki Csaba, a csapat sajtóreferense.

Javítják a hibákat

A montenegrói tréner tavaly január 31-én, a Vác elleni hazai mérkőzésen ült le először a szabolcsiak kispadjára. Onnantól kezdve a csapat nyolcmérkőzéses győzelmi szériát produkált, a közel három hónapos sorozatot a Siófok törte meg, végül a Kisvárda a hetedik helyen fejezte be a bajnokságot.

Ennek a szezonnak merész tervekkel vágtak neki, a nemzetközi kupaszereplést tűzték ki célul, ennek megfelelően alaposan megerősítették keretüket, tizenhárom új játékos érkezett. A győzelmek mellett azonban váratlan vereségek is becsúsztak, a múlt pénteki Mosonmagyaróvár elleni egygólos vereség után döntött a váltás mellett a klub vezetősége. Vlatko Djonovicsot az eddig a klub utánpótlásában dolgozó és tavaly Mátéfi Eszter távozását követően a csapatot egy mérkőzésen már dirigáló Dévényi János váltotta a kispadon, segítője pedig a klub egykori játékosa, az eddig technikai vezetőként dolgozó Szabó Valéria lett.

– Kissé váratlanul ért a felkérés, de sok időm nem volt a csodálkozásra, hiszen rengeteg feladat áll előttünk – kezdte a frissen kinevezett szakvezető. Először is fel kellett ráznom a csapatot, mert egy egygólos vereség, ráadásul esélyesként nagyon meg tudja viselni az embert.

– Hétfőn már mi tartottuk az edzést, lényegi dolgokban az idő rövidsége miatt nem lehet változtatni. Egyből a munka közepébe vágtunk, visszanéztem az eddigi mérkőzéseket, és az ott látott védekezésbeli és támadásbeli apróbb hibákat igyekszünk kijavítani, már gőzerővel az Érd elleni kupameccsre készülünk. Céljaink továbbra is változatlanok, olyan helyezést kell elérnünk, amely feljogosít bennünket arra, hogy kilépjünk a nemzetközi színtérre – zárta gondolatait Dévényi János, a Kisvárda edzője.

Több mint húsz éve ez egyszer már sikerült, 1995-ben az EHF-kupában szerepelt a csapat. Akkor a nyolcaddöntőben a lengyel Lubin csapatát búcsúztatták, a negyeddöntőben viszont a Valencia elleni idegenbeli vereséggel és hazai döntetlennel búcsúztak a további küzdelmektől.

BB


A kék mezes kisvárdaiak szombaton Érden játszanak Magyar Kupa-mérkőzést
Kisvárda - A második félidőben jobban játszottak, a végén azonban sokat hibáztak. Szombaton ismét szoros végjátékot produkált a Kisvárda NB I.-es csapata, ami azonban az MTK ellen sikerült a szoros végjátékban, az most Mosonmagyaróvár ellen nem jött össze. Így a szabolcsiak egygólos vereséggel té...
hirdetés