Kisvárda Master Good SE – Variáció a vártnál szorosabb győzelemre

Krisztina Liscsevics támadásban gyakran megcsillantotta erényeit
Krisztina Liscsevics támadásban gyakran megcsillantotta erényeit - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Magabiztosabb sikerre vágytak a kisvárdai női kézilabdázók, de legalább megszakadt a rossz sorozatuk.

Amikor egy csapat éppen öt hónapja nyeretlen, akkor persze, hogy a győzelem az elsődleges és a legfontosabb, de a Kisvárda Master Good SE esetében magasra került a léc azáltal, hogy Dévényi János edző a sereghajtó Kispest NKK elleni mérkőzés előtt kijelentette: a tízgólosnál nagyobb siker lenne az igazi.

Aztán nyolc perccel a vége előtt, 23–22-nél rezegni kezdett a léc kezdőmagasságon, vagyis a győzelem megszerzése kapcsán is, de végül pénteken 29–22-re nyert az utóbbi hetekben alaposan megerősített kisvárdai csapat.

– Azért nem voltunk olyan messze a tízgólos különbségtől sem, és a második félidő elején is vezettünk már hattal is, de felsegítettük a padlóról az ellenfelet – értékelte a látottakat Dévényi János, a várdaiak edzője. – Valóban ettől magabiztosabb győzelemre vágytunk, de az első félidőben a balszárnyunk védekezése nem volt megfelelő. Ezt a második játékrészre sikerült orvosolni, de a bosszantó egyéni hibáink miatt szoros mérkőzés kerekedett a végére is, amiből mi jöttünk ki jobban, annak is köszöntően, hogy immár bővebb a keretünk, és a csapat is jobban variálható. De azt is tudomásul kell venni, hogy Tóth Gabriella és Hanna Yttereng kevesebb, mint egy hetet töltött velünk, de biztos vagyok benne, hogy az érkezésükkel elérjük a céljainkat, és a mostanitól jobb játékra is képesek leszünk. Az azért nagy erény, hogy a második félidőben csak kilenc gólt kaptunk.

A tréner által is említett első félidőbeli gyengébb védekezésnek mennyire lehetett oka, hogy Tóth Gabriellának a pozíciója felvételéhez elég nagy utat kellett megtennie, hiszen baloldali átlövőként támadott, viszont „jobbkettőben” védekezett? Úgy tűnt, a Kispest ráérzett arra, hogy ezáltal rés keletkezett a visszarendeződés során a várdai védelem bal oldalán.

– Samira Rocha esetében elsősorban a védekezésében érződött a kéthetes kihagyás, illetve Marina Dmitrovics bármennyire is kiváló lövő, de védekezésben vannak hiányosságai, ezért választottuk ezt a taktikát – így Dévényi János. – Ezért is pihentettük őt többet a második félidőben, mert a kispestiek abban a pozícióban próbálkoztak a legtöbbet a gólszerzéssel, illetve a kiállítások kiharcolásával. Ha a továbbiakban teljes mérkőzésen át úgy védekezünk, ahogy most a második félidőben, akkor a hazai meccseken bárki ellen esélyünk lehet a győzelmekre, és idegenben is képesek lehetünk majd valahol egy bravúrra.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés