Kisvárda Master Good SE – Visszavágnának az őszi vereségért

Radojevicsék (labdával) nem esélytelenül lépnek pályára
Radojevicsék (labdával) nem esélytelenül lépnek pályára - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – A Debrecen elleni védekezéssel és a Dunaújváros elleni támadójátékkal van esélyük a győzelemre.

Vasárnap a Vácot fogadja a Kisvárda Master Good SE női NB I.-es csapata. A hazai csapat szerdán vereséget szenvedett Dunaújvárosban, míg a Vác ugyanezen a napon a Győrtől kapott ki. A mérkőzésen megsérült a beállós Helembai Fanny, az orvosi vizsgálaton azonban kiderült, hogy a sérülése nem súlyos, ettől függetlenül kérdéses a vasárnapi játéka.

Szilágyi Zoltán csapata elég felemás esztendőt produkál eddig, váratlan vereségek és bravúros győzelmek jellemzik ez évi teljesítményüket. A Budaörs és a Békéscsaba legyőzésével hozták a kötelezőt, viszont nagyarányú verést kaptak Debrecenben és Dunaújvárosban is, de otthon legyűrték az Érdet és a Siófokot is, amely bőven a bravúr kategóriájába sorolható.

Győzelemre törnek

A hazai együttes kissé lejtmenetbe került az utóbbi időben, hazai pályán döntetlent játszottak a Fehérvárral, utána csupán egygólos sikert arattak Budaörsön, majd szintén hazai pályán nem bírtak a Debrecennel, legutóbb pedig Dunaújvárosban véreztek el. Igaz, utóbbi mérkőzésre csupán egy foglalkozással tudtak készülni, hiszen nyolc játékosuk is válogatott-elfoglaltság miatt volt távol, ahonnan fáradtan érkeztek vissza.

A két csapat őszi találkozóján sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó négy percre fordulva még a szabolcsiaknál volt az előny, aztán egy kiállítás megpecsételte a sorsukat, Hámori előbb egalizált, majd De Souza büntetőjével a dunakanyariak győzelmével ért véget a találkozó.

A vasárnapi összecsapásról kérdeztük Dévényi Jánost, a Kisvárda edzőjét.

– A hét közepétől már a megszokott rend szerint tudtunk készülni. Megpróbáljuk kijavítani az elmúlt két találkozó hibáit, és győzelemre törünk vasárnap. Ha a Debrecen elleni védekezést és a Dunaújváros elleni támadójátékot tudjuk hozni, lehet keresnivalónk a Vác ellen – fogalmazott Dévényi János.

Orbán Adrienn, a csapat szélsője nehéz mérkőzésre számít.

– Nem számítok könnyű meccsre, mert nem vagyunk a legjobb formában, de bízom benne, hogy nyerni fogunk. Úgy megyünk fel a pályára, hogy egy jó meccset játszunk hazai közönség előtt.

– BB –
hirdetés