Kisvárda Master Good SE – Visszavágott az Újváros

A kisvárdaiaknak ezúttal a védekezésük nem működött
A kisvárdaiaknak ezúttal a védekezésük nem működött - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A házigazda Duna-partiak már a félidőre eldöntötte a találkozót.


Szerdán a Dunaújváros vendégeként lépett pályára a Kisvárda NB I.-es csapata. A találkozót a hosszú sérüléséből felépülő és az idényben először pályára lépő Micijevic találata nyitotta, amelyet még kettő követett, így a hazaiak rögtön meg is léptek a mérkőzés elején. György László lányai lendületesen, ötletesen támadtak és szinte tetszés szerint érték el találataikat a lövőkről rendre lemaradó kisvárdai védők mellett, így tovább növelték előnyüket.

A vendégeknek a legutóbbi hazai találkozóhoz hasonlóan most is gondjaik voltak támadásban, jellemző adat, hogy a félidő felénél mindössze két találatot szereztek felállt fal ellen. Dévényi János időkérése után két góllal zárkóztak Radojevicsék, de továbbra is a Duna-partiak akarata érvényesült. Ferenczy Fruzsina találatával alakult ki a félidő legnagyobb különbsége, amelyet szinte dudaszó pillanatában dobott. Fordulás után felgyorsultak az esemény, gólra gól következet, de a különbség nem olvadt. A mérkőzés ezen periódusában Morena és Hakunova vitte a hátán a csapatot, mindketten háromszor voltak eredményesek, dunaújvárosi részről viszont tarthatatlan volt Ferenczy, aki rendre betalált betörésből és átlövésből, a megítélt büntetőket pedig Szekerczés biztos kézzel értékesítette.

Továbbra sem csökkent a különbség a két csapat között, a találkozó eldőlni látszott, a hazaiak mestere az utolsó tíz percre fordulva időt kért, majd pályára küldte fiataljait. A hajrában Kordowieczka büntetőt hárított, Radojevics második félidei első találatával pedig faragott hátrányából a szabolcsi csapat, de ez csak arra volt elég, hogy elkerüljék a nagyarányú vereséget. Az előző találkozóval ellentétben a főleg a második félidei támadójátékkal elégedett lehet Dévényi János, a védekezés viszont meg sem közelítette a Debrecen elleni teljesítményt. A Kisvárda vasárnap a Vácot fogadja.

Dunaújváros-Kisvárda 31-28 (19-13)

Dunaújváros, 600 néző, v.: Pech, Vágvölgyi.

Dunaújváros: Csapó-Grosch 2, Szekerczés 9/4, Szalai 6, Czifra 1, Micijevic 2, Kazai 3. Csere: Vártók )(kapus), Ferenczy 8, Nick, Sirián, Bouti, Dombi, Molnár, Monori, Mihály. Edző: György László.

Kisvárda: Pásztor-Orbán 2, Klikovác, Hakunova 3, Milanovics-Litre 2, Avgyekova, Guialo 6. Csere: Kordowiecka (kapus), Radojevics 8/2, Tomkovics, Morena 3, Benko 3/2, Milosevics, Rebicová 1. Edző: Dévényi János.

Az eredmény alakulása: 4. perc.: 3-0, 9. p.: 6-2, 16. p.: 9-5, 22. p.: 13-9, 26. p.: 16-11, 29. p.: 18-13, 32. p.: 20-15, 40. p.: 25-18, 46. p.: 27-21, 52. p.: 29-23, 57. p.: 31-25.

Kiállítások: 10, illetve 14 perc. Hétméteresek: 6/4, illetve 3/3.

BB
hirdetés