Kisvárda Master Good – Stabil védekezés nélkül nagyon nehéz lesz elérni a legfontosabb célt

Ismét padlót fogtak itthon a piros mezes várdaiak
Ismét padlót fogtak itthon a piros mezes várdaiak - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Kisvárdán mihamarabb meg kell találni a keretre szabható játékstílust.

Ez sem jött össze! A Honvéd után az Újpest is három ponttal távozott Kisvárdáról, ráadásul a lilák eggyel több gólt szereztek. Két meccsen hét gólt kapott a Kisvárda Master Good és csak egyszer tudta az ellenfél kapuját bevenni. Ez kevés lehet az üdvösséghez, ráadásul vasárnap a riválisok közül a Diósgyőr és a Haladás is nyert.

Térjünk vissza a lilák elleni, tejfehér ködben játszott találkozóra! Jól kezdtek a várdaiak, egy szép góllal vezetéshez is jutottak. Sajnos aztán fordult a kocka, és ezt követően már nem tudott újítani a hazai alakulat.

Közösen keresik a megoldást

– Az utóbbi hetekben a szakmai stábunk azzal volt elfoglalva, hogy stabilabbá tegyük a védekezésünket – kezdte visszapillantását a bajnoki találkozóra Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Úgy gondolom, az első harminc percig ez működött, sőt a vezetést is megszereztük. Aztán két öngóllal segítettük az Újpestet a fordításhoz. Utána a vendégek akarata érvényesült, nekünk kockáztatnunk kellett és sajnos nem látszott, hogy megmaradt volna a védekezésünk stabilitása.

– Úgy gondolom, hogy ideje lenne megtalálni a legmegfelelőbb játékstílust a keretünkre. Olyat, ami a leghatékonyabb tudna lenni a bajnokságból még hátralévő időre. És ezt suly­kolva eredményben is előre lépni – így Dajka László.

A válogatott fellépései miatt a hét végén nem lesz forduló az élvonalban. Dajka László elmondta, hogy edzőmeccset nem terveznek, a héten keményen dolgoznak, vasárnapra pedig pihenőt kapnak a focisták. Hétfőtől aztán már a következő bajnokira készülnek. Ez is nehéz lesz, hiszen a Ferencvárosnál vizitálnak a várdaiak.

ML


Kisvárda Master Good vs. Újpest FC
Kisvárda - A gond már nem kicsi Kisvárdán. Elmarad, vagy nem? Ez volt a nagy kérdés szombaton késő délután a kisvárdai stadionban, ahol a köd volt az úr. Németh Ádám játékvezető , a szövetségi ellenőr és a csapatok vezetői időnként hosszasan tanakodtak. Mivel a csapatok játszani akartak, végül ne...
hirdetés