Kisvárda Master Good – Szép lenne, ha ezek a számok duplázódnának

Akt.:
Lukács Rajmond szerezte a kisvárdaiak első gólját
Lukács Rajmond szerezte a kisvárdaiak első gólját - © Fotó: kisvardafc.hu/Nyulak Nikoletta
Kisvárda – Ugyan a bajnokság első felét nem tudta győzelemmel zárni a Kisvárda, de így is szépek a kilátások az NB II-es futballcsapat számára.

Kár az első félidőért, és kár a második játékrészben, elsősorban a meccs végén kihagyott nagy helyzetekért. Így aztán a Kisvárda Master Good nem tudta tovább gyarapítani a győzelmei számát, és a péntek esti NB II-es bajnokin 2–2-re végzett a számára bravúros eredményt elérő, sereghajtó Soproni VSE ellen. De vajon min múlott a siker? Az első félidei gyengébb játékon vagy a végén kihagyott a helyzeteken?

– A kettőn együtt – felelte Kondás Elemér, aki a hajnali negyed ötös hazatérés után szombat délután már személyesen nézte meg a Balmazújváros–Puskás Akadémia NB I-es bajnokit (2–2), amelyen a vendégcsapatra, a keddi kupaellenfélre volt elsősorban kíváncsi. – Pedig jól kezdtük a meccset, a második percben már a lécet találtuk el Matija Misic révén, ha az a lövés beakad, nyilván könnyebb dolgunk lett volna. Utána viszont nem tudtuk uralni a középpályát, ennélfogva a támadókhoz eljuttatni a labdát, a Sopron bátran játszott, és a szünet előtt meg is szerezte a vezetést egy mélységi indítás után és a kapu elé szabadon érkező játékosa révén. A második félidőt óriási elánnal kezdtük, sokat futottunk, sok labdát szereztünk, sok helyzetet kialakítottunk és gyorsan fordítottunk. Utólag már tudjuk, azt az egy, felesleges szabálytalanságból kialakult szabadrúgást kellett volna kivédekeznünk, amiből végül a gólt kaptuk, de a büntetőterületen belül meglévő létszámfölényünk ellenére is betaláltak a hazaiak. A végén pedig nem sikerült bevinnünk a győztes gólt, holott arra több lehetőségünk is volt.

Mondhatni, ha úgy kezdi a Kisvárda a meccset, ahogy a második félidőt, akkor fölényes győzelmet arat, mert a szünet utáni első félórában osztálynyi különbség mutatkozott a két csapat között.

– Csakhogy ez nem ilyen egyszerű, hiszen a meccs elején még az ellenfél is friss, és számára a vereségen kívül minden eredmény bravúros volt ezen a mérkőzésen. Tény, a szünet utáni teljesítményünk rendben volt, sajnáljuk, hogy nem tudtuk megtartani, vagy a végén újra megszerezni az előnyt – így Kondás Elemér.
Így sem kell a Tiszának menniük a várdaiaknak, hiszen a bajnokság első felét remek mérleggel zárták.

– Mindössze egy vereséget szenvedtünk, szereztünk negyvennégy pontot és harminchét gólt, miközben csak tizenhatot kaptunk – számolgatott a vezetőedző. – Ha ezeket a számokat meg tudjuk duplázni a bajnokság végére, az azt hiszem nagyon szép helyezést eredményezne… Most a keddi kupamérkőzésre koncentrálunk, aztán az ebből az évből hátralévő két bajnoki meccsünkön is szeretnénk az eddigieknek megfelelően jól szerepelni.

 

KM-BT
hirdetés