Kisvárda Master Good – Szomorú idő, elszomorító játék

Akt.:
Kisvárda Master Good – Szomorú idő, elszomorító játék
© Illusztráció: KM-archív
Kisvárda – A körülményekhez jobban alkalmazkodó Mosonmagyaróvár teljesen megérdemelten nyert Kisvárdán, NB II-es futballmérkőzésen.

Alig negyedórával nyúlt tovább a kisvárdaiak kapott gól nélküli sorozata a vasárnapi, Mosonmagyaróvár elleni NB II-es bajnokin, Schmatovich Gábor fejesből elért találata azt jelentette, hogy Ivancsics Alex hálója öt gól nélkül lehozott mérkőzés, és 507 perc eltelte után rezdült újból.

A nagyobb baj az volt, hogy négy perc múlva újabb gólt kapott a hazai csapat, ismét szögletből, és a kettő között is volt egy veszélyes sarokrúgása a mosoniaknak. Pedig a meccs úgy indult, ahogy várható volt, a listavezető igyekezett nyomást gyakorolni az esélytelenebb, ennélfogva láthatóan veszítenivaló nélkül játszó újoncra. A két gól azonban megfogta a várdaiakat, és szünetig úgy sem talált magára a csapat, hogy Révész Attila kettőt is cserélt, és szerkezetet váltott. Az esős időjárásból adódó csúszós pálya is az apróbb termetű vendégeknek kedvezett, főleg, hogy kétgólos előnyben méginkább a kontrajátékra rendezkedtek be. A játékrész végén Lucas Marcolininek volt egy veszélyes lövése, amely egy védőn is megpattant, de a tavaly még Kisvárdán szereplő Tarczy Pál kapus így is kikaparta a jobb alsó sarokból.
A szünet általában a hátrányban lévő csapatnak szokott jobban jönni. Fel is javult annyira a várdaiak teljesítménye, hogy folyamatosan a vendégek kapuja előtt pattogott a labda, igaz ebben benne volt a rizikó, hogy a gyors mosoniak közül valaki ziccerben ugorhat ki. Laki Balázs kétszer is ilyen helyzetbe került, a másodiknál már nem hibázott, és ezzel végleg eldőlt a pontok sorsa. Rajczi Péter szépítő találata jól illeszkedett a kisvárdaiak által szerzett szépségdíjas gólok sorába, de már nem osztott, nem szorzott.

Ez egy ilyen meccs volt, szomorú időjárással, szomorú befejezéssel. A listavezető nem tudott a pozíciójához méltó teljesítményt nyújtani, a remek napot kifogó vendégek pedig hazafelé boldogan utazhatták át az országot.

KM-BT

Kisvárda Master Good–Mosonmagyaróvári TE 1–3 (0–2)

Kisvárda, 832 néző, v.: Bogár (Kovács G., Máyer).

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér (Hei, 25.), Fodor F., Papucsek (Fodor A., 38.), Vári B. – Vermes – Gosztonyi, Lucas, Erős G., Cseri T. – Grumics (Rajczi, 53.). Szakmai igazgató: Révész Attila

Mosonmagyaróvár: Tarczy – Bohner, Koszó, Deák I. (Baranyai N., 92.), Galambos – Zsirai – Bartos, Schmatovich, Czár, Darázs (Németh M., a szünetben) – Laki B. (Jasarevic, 90.). Vezetőedző: Király József.

Gól: Schmatovich (0–1) a 16., Zsirai (0–2) a 20., Laki B. (0–3) a 68., Rajczi (1–3) a 83. percben.

Percek, események

16. perc: Czár baloldali szöglete után Schmatovich 6 méterről fejelte a bal alsó sarokba a labdát, 0–1.

20. perc: Czár ezúttal balról ívelt be szögletet, Zsirai pedig 8 méterről úgy fejelt a kapu jobb oldalába, hogy a labda a lécről került a hálóba, 0–2.

68. perc: Bartos labdájával Laki Balázs a félpályától egyedül indulhatott a kisvárdai kapu felé, és a kivetődő Ivancsics felett 15 méterről a kapu közepébe emelt, 0–3.

83. perc: Hei adott jobbról középre, Rajczi pedig az ötös sarkáról látványos mozdulattal, sarokkal továbbított a bal alsó sarokba, 1–3.

Mesterszemmel

Révész Attila: – A szögletből kapott két gól után kényelmesen játszhatott az ellenfél, a támadójátékunk pedig nem volt hatékony. A Mosonmagyaróvár lezárta a széleket, a végén pedig kockáztattunk, és akár újabb gólokat kaphattunk volna. Akár még jókor is jöhetett ez a pofon.

Király József: – A mérkőzés nagy részében az történt, amit mi akartunk, a mély talajú pályához is jobban tudtunk alkalmazkodni. Vannak egyéniségeink, de ők is képesek alárendelni magukat a csapat szolgálatainak, ráadásul most meg is villantak. Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, akár több gólt is szerezhettünk volna.
hirdetés