Kisvárda Master Good – Szünetig gólok, utána nagy fölény

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: KM-archív
Kisvárda – Magabiztosan hozta a Budaörs otthonában előre elvárt győzelmet a kisvárdai csapat a labdarúgó NB II nyitányán.

Horrorsérüléssel végződött a kisvárdai csapat felkészülése. A szombati elutazás előtti edzésen a kezdőcsapatba jelölt Délczeg Gergely külső bokatörést szenvedett, így a támadó nem a csapat Csákvárra tartó buszára szállt fel, hanem a kisvárdai kórházba szállították, ahol még szombaton délután megműtötték. A játékosra három-négy hónapos kényszerpihenő vár.

A Budaörs azon hét csapat egyike a másodosztályban, amely pályájának felújítása miatt albérletbe költözött, ezért játszotta a vasárnapi bajnokit Csákváron a Várda. A televíziós közvetítés miatti délutáni hőségben, fogalmazzunk így, óvatosan kezdtek a csapatok. Aztán amikor tempót váltottak, egyből jöttek a helyzetek: előbb Sajbán Máté beadásáról maradtak le a belsők, aztán Erős Gábor szabadrúgása kerülte el mindössze arasznyival a bal alsó sarkot, majd jött az idény első gólja.
A találat Lucas Marcolini nevéhez fűződött – igazolva, hogy jó helyre került a Szabolcs Online által odaítélt, és csütörtökön átadott közönségdíj, amelyet még az előző évben nyújtott teljesítményéért kapott. A gólt ivószünet követte, majd újabb vendégtalálat születhetett volna, de Erős Gábor egy ütemet kivárt a lövéssel. Nyitóforduló ide vagy oda, olyan góllal növelte az előnyét a Várda, amely már most pályázik az egész szezon egyik legfurább találata címre: Rajczi Péter a tizenhatoson kívülről, szinte az alapvonalról csavart a kapuba, miután megszerezte a labdát az azt a kirúgás reményében fedező budaörsi kapussal szemben.
A második félidőben állandósult a Kisvárda fölénye, a vendégcsapat újabb gólokat szerezhetett volna. Erős Gábor akár ezen a mérkőzésen bejelentkezhetett volna a gólkirályi címért, de sorra maradtak ki a helyzetei. A végén Rajczi lövése után Ordasi Gábor kapus a lécre tolta a labdát, így az eredmény már nem változott, a mérkőzés hűen tükrözte, hogy a két csapat nem azonos célokért küzd majd a bajnokság során. Maradjunk annyiban, hogy nem a Kisvárda lesz alsóházi…

Budaörsi SC–Kisvárda Master Good 0–2 (0–2)

Csákvár, 150 néző, v.: Zierkelbach (Iványi I., Kiss B.).
Budaörs: Ordasi – Horváth L., Gyurácz, Lajer, Ódé – Menyhárt A. (Varga B., 61.), Ferkó (Csillag D., a szünetben), Sajbán Miklós, Sajbán Máté – Bogáti, Horváth P. (Pethő B., 71.). Vezetőedző: Miskei Attila.

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Vermes, Papucsek, Vári B. – Lucas, Minczér (Fodor F., 69.) – Szabó P. (Tihanyi, 57.), Erős G., Cseri T. (Grumics, 72.) – Rajczi. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Gól: Lucas (0–1) a 22., Rajczi (0–2) a 37. percben

Percek, események

21. perc: Cseri Tamás tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, visszagurított labdáját Lucas átvette, majd 15 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 0–1.

37. perc: Erős Gábor indította a kezdőkörből Rajczit, akinek hosszú volt az átadás. Ordasi a tizenhatoson kívülre futva az alapvonalnál fedezte a labdát, de Rajczi nem engedte, hogy kimenjen, megharcolt érte a kapussal, majd miután megszerezte, az alapvonaltól egy, a kaputól 20 méterre, balról, éles szögből jobbal az üres kapu bal alsó sarkába csavarta, 0–2.
hirdetés