Kisvárda Master Good – Tanítanivaló kontrafutball

Akt.:
Kisvárda Master Good vs. Békéscsaba 1912 Előre
Kisvárda Master Good vs. Békéscsaba 1912 Előre - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A Kisvárda fölényben játszott, de a Békéscsaba szerezte a gólokat a vasárnapi NB II-es bajnokin.

Ribánszki László – Bagi István. Ha tavasszal nem is rendre így kezdődött a Kisvárda Master Good összeállítása, ahogy vasárnap a Békéscsabáé, de mindkét futballista a Várkertben szerepelt az elmúlt fél évben. Most egy meccs erejéig tértek vissza oda, ahol a várdaiak rossz vendéglátók akartak lenni, és győzelemre készültek a szerdai Puskás Akadémia 5–0-val a kiesés után kábulatból a jelek szerint már ocsúdó békésiek ellen.

A hétközi eredmény óvatosságra intette a hazaiakat, nem rontottak ellenfelüknek, nehogy teret adjanak a csabaiaknak kedvező kontrajátéknak. Aztán mégis egy rajtaütésszerű támadásból szereztek vezetést a vendégek, és bár már az egykori csabai legendás játékos és edzői, a vencsellői származású Pásztor József a lelátón éppen amiatt bosszankodott, hogy Juhász György rosszul vette át a labdát, a vendégek csapatkapitánya megmentette a helyzetet, beadásából pedig a Bökönyhöz kötődő Urbin Péter pazar mozdulattal szerzett vezetést.

Ha addig nem akart futballozni a Békéscsaba, el lehet képzelni, a gól után még mennyivel passzívabb lett a vendégcsapat. Egy-egy beadás és távoli lövés ugyan teremtett némi veszélyt Ribánszki kapuja előtt, majd Miroszlav Grumics kényszerű lecserélése után a bal szélre átkerült Cseri Tamásnak akadtak megugrásai, de mire belelendült volna, jött a szünet.

A második félidőre úgy jött ki a Várda, hogy érezhető volt a szándéka, mielőbb egyenlíteni. Szabó Péternek volt is egy ígéretes lövése, az azt követő szögletből pedig – növelte előnyét a Csaba. Kikövetkeztethető, hogy újabb kontratámadásból… A helyzet annyiban ismerős volt, hogy két hete a Puskás Akadémia is vezetett 2–0-ra a Várkertben, de most lényegesen kevesebb idő maradt az egyenlítésre, mint akkor.

Hogy minél gyorsabban csökkenjen a hátrány, Vári Barnabást is előrerendelték a védelemből a csatársorba, de hiábavaló volt minden törekvés, a hazaiakban nem volt meg az az erő, frissesség és elszántság, ami elegendő lett volna a pontmentésnek. Ha pedig áthámozták magukat a kettős védelmi vonalon, akkor mindig volt egy blokkoló csabai láb.

Így aztán megint kiderült, jelenlegi állapotában még mozgásban van az NB II-es tabella, a Békéscsaba jobb csapat annál, amit eddig nyújtott. És minden bizonnyal Kisvárda is annál, ahogyan ezúttal teljesített.

Kisvárda Master Good–Békéscsaba 1912 Előre 0–2 (0–1)

Kisvárda, 1800 néző, v.: Németh Á. (Szalai D., Punyi).

Kisvárda: Ivancsics A. – Vári B., Fodor F., Vermes (Minczér, 83.), Talabér – Lucas, Erős G. – Cseri T., Grumics (Szabó P., 37.), Fodor A. – Rajczi. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Békéscsaba: Ribánszki – Bagi I., Kelemen D., Szélpál N., Fabio – Viczián (Spitzmüller, 62.) – Szalai D., Nagy I., Birtalan B., Juhász Gy. (Bényei, a szünetben) – Urbin (Gránicz, 66.).. Megbízott edző: Boér Gábor.

Gól: Urbin (0–1) a 23., Szalai D. (0–2) a 49. percben

Percek, események

23. perc: gyors vendégakció végén Juhász György baloldali beadása után Talabér elcsúszott, Urbin pedig félfordulattal, 10 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 0–1.

49. perc: Birtalan Botond lódult meg középen, jobbra tolta a labdát Szalai Dániel elé, és ő 12 méterről Ivancsics felett jobb külsővel a jobb felső sarokba emelte, 0–2.

Mesterszemmel

Révész Attila: – Egész mérkőzés alatt érződött a tompaságunk, próbáltunk kezdeményezni, de ezen a napon semmi sem sikerült. Nem tudtuk áttörni a Békéscsaba masszív védelmi vonalát, így ellenfelünk győzelme megérdemelt.

Boér Gábor: – Szervezett játékból szereztünk vezetést, majd a második félidőben úgy játszottuk, ahogy az előnyben lévő csapatnak kell. Az utóbbi két meccsünkön az osztály két legjobb csapatát győztük le, ráadásul kapott gól nélkül.Sporthírek


hirdetés