Kisvárda Master Good – Tétje lesz a felkészülési meccseknek

Vernes Krisztián (jobbra) védő létére az első kisvárdai színekben játszott edzőmeccsen megszerezte az első gólját
Vernes Krisztián (jobbra) védő létére az első kisvárdai színekben játszott edzőmeccsen megszerezte az első gólját - © Fotó: facebook/Várda SE Honlap​
Kisvárda – Indul a hatcsapatos torna, csapataink közül szombaton a Kisvárda mutatkozik be Szatmárnémetiben.

Hat csapatnak is a bajnoki felkészülés szerves részét alkotja az első alkalommal kiírt Basa-Kamilla Gyógyfürdő Kupa, amely szombaton veszi kezdetét. A torna nemzetközi, hiszen négy magyar NB II-es csapat, a Nyíregyháza Spartacus, a Kisvárda Master Good, a Balmazújváros és a Cigánd SE mellett két román másodosztályú legénység, a Szatmárnémeti és az Arad vesz rajta részt. Utóbbi csapat beugró, hiszen az utolsó pillanatban visszalépő Nagybánya helyén vállalták az indulást.

A résztvevőket hármas csoportokba sorsolták a szervezők, csak egyszer találkoznak egymással a felek, minden csapatnak egy-egy hazai és idegenbeli fellépése lesz. A csoportmeccsek után jönnek a helyosztók, amelyeket a torna záróakkordjaként július 16-án rendeznek Balmazújvárosban.

Az első fordulót a hétvégén rendezik két mérkőzéssel. A megyebeli résztvevők közül a Szatmárnémetiben fellépő Kisvárda kezdi el a küzdelmeket, a Szpari majd szerdán mutatkozik be Aradon. A várdaiak már túljutottak az első edzőmeccsükön, amelyet szerdán 2–1-re nyertek meg az NB I-es Paks ellen, Ercsiben. Pedig az élvonalbeli csapat elvileg előrébb tart a felkészülésben, hiszen számára két hét múlva már kezdődik a bajnokság, a várdaiak pedig kemény edzések közepette vállalták a mérkőzést. A szatmárnémeti csapat ismerős, hiszen a felkészülési időszakban rendre megmérkőznek vele a várdaiak. Ezúttal némi tétje is lesz a találkozónak azzal, hogy a Basa-Kamilla Gyógyfürdő Kupa keretében rendezik meg.
hirdetés