Kisvárda Master Good – Tetőfokra hágtak az izgalmak

Akt.:
Kisvárda Master Good vs. Békéscsaba 1912 Előre
Kisvárda Master Good vs. Békéscsaba 1912 Előre - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A sajnálatos nézőtéri baleset után, az ellenfél két tizenegyese ellenére is nyert a Kisvárda a labdarúgó NB II-ben.

A játékvezető a sípjába fújt, néhány pillanatra csend lett a várkerti pálya lelátóin, majd jött a döbbenet: ez bizony tizenegyes! A jobbról elvégzett bedobás után Sergiu Adrian Oltean szorításában terült el a földön az egyik békéscsabai támadó, Bogár Gergő játékvezető szerint mindez megért egy büntetőt, amit Birtalan Botond értékesített.

Előtte Brana Ilics és Matija Misic is kihagyott egy-egy ziccert, a gól után közvetlenül pedig Vermes Krisztián a kapufa tövétől próbálta a kapuba gyömöszölni a labdát, de Ribánszki László védett. Vagyis nem is indult volna kisvárdai szempontból rosszul a vasárnapi NB II-es mérkőzés, ha nincs a tizenegyes, és a vendégelőny.

Az addig a csapatát buzdító kisvárdai táborban egyszer csak nagy lett az ijedtség, és a kapu mögötti lelátóról mindenki orvosért kiáltott. Eltört ugyanis a négysoros szerkezet egyik hátsó korlátja, az azon helyet foglalók közül többen lezuhantak. A játék is állt, négy sérültet kellett ellátni, egyikőjük állapota volt súlyos, ő az eszméletét is elvesztette. Mire megérkeztek a mentők (addig dr. Kósa Jenő csapatorvos látta el a sérülteket), a Kisvárda már egyenlített, Horváth Zoltán gólja gyógyír lehetett a sérültek számára is.

A szünetig pedig alaposan felpörögtek az események: előbb Viczián Ádám találta telibe a lécet, majd Oltean, Misic, Hej Viktor és Horváth Zoltán is gól szerezhetett volna, de rendre védett a jó napot kifogó Ribánszki.

Aztán a korábbi várdai kapus is tehetetlen volt a sakk-mattra játszott hazai akció végén, Ilics önzetlen passzát Oltean váltotta gólra – jóvá téve a büntetőt megelőző szabálytalanságát. Aztán kapott még egy büntetőt a vendégcsapat, amit sorozatos védelmi hibák előztek meg, Birtalan lába pedig másodszor sem remegett meg.

A csereként beállt Lukács Rajmond gólját les miatt nem adták meg, majd Lucas Bertucci remek átadása után megint ő került ziccerbe, de lövése után Ribánszki akkorát védett, hogy ha kisvárdai időszakában tett volna így, még mindig a szabolcsi csapatban játszana. Kondás Elemér edző az utolsó percekre a csatársorba cserélte be Vári Barnabást, és húzása bejött, mert a rendületlenül támadó várdiak Ilics harmadik gólpasszát követően a cserejátékos által gyötörték be a győztes gólt – nem kis örömet okozva a lelátón helyet foglalóknak, és talán annak is, aki már a kórházban szurkolt a csapatért.

NB II: 8. forduló

Kisvárda Master Good–Békéscsaba 1912 Előre 3–2 (1–1)

Kisvárda, 1350 néző, v.: Bogár (Márkus P., Punyi).

Kisvárda: Molnár-Farkas – Zanko (Erdélyi B., 64.), Izing, Vermes, Fodor Á. – Hej (Vári B., 88.), Lucas, Oltean, Misic – Horváth Z. (Lukács R., 74.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Békéscsaba: Ribánszki – Eszlátyi (Szalai D., 69.), Nagy S., Dlusztus, Babinyecz, Mészáros M. – Viczián, Nagy I., Király P. (Gyurján B., 58.) – Birtalan B., Ilyés T. (Zahorán, 58.). Vezetőedző: Boér Gábor.

Gól: Birtalan B. (11-esből, 0–1) a 17., Horváth Z. (1–1) a 40., Oltean (2–1) a 68., Birtalan B. (11-esből, 2–2) a 75., Vári B. (3–2) a 92. percben

Percek, események

17. perc: Viczián jobbról, a tizenhatos magasságából végezhetett el bedobást, kapu elé küldött labdájára Birtalan Botond rajtolt, amikor Oltean hátulról megrántotta a karját, s ezért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyesből Birtalan Botond a jobbra vetődő Molnár-Farkas mellett a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 0–1.

40. perc: Ilics jobbról középre adott, Horváth Zoltán pedig 6 méterről a jobb alsó sarokba fejelte a labdát, 1–1.

68. perc: Babinyecz „indításával” Ilics lépett ki a felezővonaltól a jobb oldalon, rávezette Ribánszkira, majd önzetlenül Oltean elé talált, s ő 8 méterről higgadtan a jobb alsó sarokba gurította, 2–1.

75. perc: Gyurján Bence forgolódott a bal oldalon, középre gurítása után Nagy István megtolta a labdát, az ütemet tévesztő Lucas pedig buktatta. Az újabb tizenegyest Birtalan Botond a kapu közepébe lőtte, 2–2.

92. perc: Ilics ívelt középre a tizenhatos baloldali sarkáról, Vári Barnabás pedig 2 méterről becsúszva a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 3–2.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Az elején volt két nagy ziccerünk, aztán mégis mi kaptunk gólt, így futhattunk az eredmény után, miközben az ellenfél kapusa „tizenegyesre” védett. Megcáfoltuk magunkat, mert a várttól lényegesen több helyzetünk volt, csapatunk erejét bizonyítja, hogy fordítani tudtunk és a végén szereztük a győztes gólt. Sajnáljuk a nézőtéri balesetet, reméljük, nincs komoly baja a szurkolónknak.

Boér Gábor: – Nagyon sajnálom, hogy így vesztettük el a mérkőzést, és nem tudtuk kihúzni a végét, akkor, amikor talán már nem lógott a levegőben a hazai gól. Voltak olyan periódusok, amik ránk erőltette az akaratát a Kisvárda, de a vezetésünk után mi is megragadhattuk volna a lehetőséget. Jobbulást kívánok a megsérült szurkolónak!Sporthírek


hirdetés