Kisvárda Master Good – Tévés bemutatkozás a bajnok ellen

A fehér mezes kisvárdaiakra keményebb meccs vár, mint a Szpari elleni edzőmérkőzés volt
A fehér mezes kisvárdaiakra keményebb meccs vár, mint a Szpari elleni edzőmérkőzés volt - © Fotó:Pusztai Sándor
Kisvárda – A Kisvárda Master Good a címvédő Vidi vendége lesz első élvonalbeli mérkőzésén.


Elröppentek a hetek, vége a felkészülésnek, kezdődik a hosszú vizsgaidőszak. A Kisvárda Master Good szombaton első élvonalbeli meccsét játszhatja, mégpedig a bajnoki címvédő Vidi vendégeként. Nem Székesfehérváron, hanem Felcsúton.

A mesternek nem az első lesz

A szabolcsi játékosok közül nem sokan léptek pályára korábban a fehérváriak ellen, ám a vezetőedző Kondás Elemérnek nem ez lesz az első megmérettetése a Vidi ellen. Ő kevésbé izgulhat, mint néhány játékosa.

– Valóban meccseltem már néhányszor a Vidi ellen, nyertem is – kezdte érdeklődésünkre a beszélgetést Kondás Elemér. – Nehezíti a dolgunkat, hogy sok új játékosunk van. Az összeszokáshoz idő kell, ráadásul a tavaly bajnokságot nyerő csapattal kell összecsapnunk.

– Ezek nem kifogások, hanem tények. Mindezektől függetlenül szeretnénk bizonyítani, és ha ez esetleg a teljesítményben nem is látszik meg, az eredményben remélhetőleg igen. Számunkra most ez lenne a fontosabb.

– A heti munkánk már a szombati rajt jegyében telt, sajnos, vannak még sérültjeink, főként a támadószekcióban. Így nem teljes a keret. Mindent igyekszünk megtenni annak érdekében, hogy sikeresek legyünk. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy még az összeszokás fázisában vannak a játékosok a pályán és azon kívül is. Igyekeztünk begyakorolni azt a játékot, amivel fogható lehet a Vidi. Több játékost személyesen is ismerek, tudjuk, kitől mi várható, mi az erőssége és a sebezhetősége. Ezekre felkészülünk.

Az ellenfelet kedden a tévében is meg lehetett nézni, hiszen a Vidi ekkor játszotta a BL-selejtező első körének visszavágóját. A luxemburgi 1–1 után Felcsúton 2–1 lett az eredmény, ám a néhány perc hosszabbításban igencsak rezgett a léc a fehérváriaknak, akik nem kis szerencsével megúszták kapott gól nélkül és így továbbjutottak.

– Ki tudja, hogy mi a jobb nekünk: a Vidi továbbjutása, vagy kedvezőbb lett volna, ha búcsúzik a BL-től. Utóbbinál minden bizonnyal kettőzött erővel szerettek volna ellenünk bizonyítani. Talán kedvezőbb így, hogy továbbléptek. Az biztos, hogy így már készülhetnek a jövő heti folytatásra, amikor a luxemburgiaktól keményebb falatnak tűnő bolgár Lugodorets ellen játszanak.

Oda kell tenniük magukat

– Ám ezt el is kell felejtenünk, ezzel nem kell foglalkoznunk, hiszen a Vidinek igen erős a kerete. Nekünk szombaton oda kell tenni magunkat, ha eredményesek akarunk lenni – így Kondás Elemér.

A csapat szombaton délelőtt vág neki az útnak, bizonyára a lelkes szurkolók közül sokan lesznek majd ott a sporttörténeti eseményen.

ML
hirdetés