Kisvárda Master Good – Tizenkilencesre bal alsót kaptak

Akt.:
Csak a szokásos, Vári Barnabás (19) jókor érkezett, és gólt szerzett
Csak a szokásos, Vári Barnabás (19) jókor érkezett, és gólt szerzett - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Egymást követő második meccsen, ezúttal korábbi csapata ellen szerzett győztes gólt Vári Barnabás az NB II-es kisvárdai futballcsapatban.

Miután a Kozármisleny ellen alkalmazott figurát (hogy Talebér Attila szögletére Vári Barnabás robban be gólt érően) a Sopron ellen is „eladta” a Kisvárda Master Good, feltettük a kérdést, hogy vajon kivédhetetlen figuráról van-e szó.

A választ pénteken, az egy hónap ezelőttről elhalasztott mérkőzésen kaptuk meg: arról! Ezúttal ugyan Talabér eltiltása miatt nem játszhatott, és még csak nem is szöglet után robbant be a kapu elé a balhátvéd, de Cseri Tamása baloldali szabadrúgása sem volt neki idegen, és a kapuba talpalta a várdaiak a vezető gólját. Miután a szolnoki múlttal is rendelkező gólszerző (aki a két csapat őszi meccsén öngólt vétett) a 19-es mezben játszik, ilyen az, amikor tizenkilencre alsót kapnak. Bal alsót, merthogy a labda ott kötött ki.

Írhatnák, hogy a Szolnok elleni első félidőnek ez volt az egyetlen említésre méltó eseménye, de ez azért nem igaz, mert nem sokkal előtte éppen Várinak volt egy nagyszerű előretörése a bal oldalon, ami után Cseri kevéssel vétette el a célt. Amúgy pedig tényleg csak ennyi, illetve még annyi, hogy rengeteg volt a párharc, és az első perctől érezhető volt, gálaelőadásra itt nem lehet számítani.

Hátránya tudatában nyomban stílust váltott a Szolnok, az első félidőben a szélső bekkek és a védekező középpályások át sem te(he)tték a lábukat a felezővonalon, szünet után viszont hat-hét emberrel ment előre az egyenlítésért a vendégcsapat. Ez tálcán kínálta a lehetőséget a kisvárdai kontrákra, amelyekből Cseri és Gosztonyi András is gólt szerezhetett volna. A feszültség is tapintható volt, az egyaránt 22-es mezben játszó Horváth Adrián és Nikola Pantovics esett egymásnak sárga lapot érően – ha kiállítják őket, az lett volna csak a 22-es csapdája.

Amíg a szolnokiak egy büntetőt reklamáltak, a kontrajáték apropóján becserélt Bacsa Patrik és Gosztonyi mesterien végigvitt egy ellentámadást, aminek végén a cserecsatár ajtó-ablak helyzetben lőtt fölé. Mennyivel izgalommentesebb lett volna a végjáték, ha az a lövés pontosabb, így viszont még meg kellett úszni egy-egy Pantovics-fejest és –lövést ahhoz, hogy a Várda nyerjen, és tavasszal a Szolnok első legyőzője legyen.

KM-BT

NB II: a 22. fordulóból elhalasztott mérkőzésen

Kisvárda Master Good–Szolnoki MÁV FC 1–0 (1–0)

Kisvárda, 1108 néző, v.: Solymosi (Horváth R., Punyi).

Kisvárda: Ivancsics A. – Hei, Fodor F., Vermes, Vári B. – Lucas, Fodor A. (Szabó P., 74.), Horváth A. – Oláh G., Gosztonyi (Papucsek, 84.), Cseri T. (Bacsa, 66.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

Szolnok: Molnár-Farkas – Hajba (Tóth L., 83.), Balogh M., Horgosi, Csirmaz – Kenderes, Berdó (Kovács O., 74.) – Pintér N., Pantovics, Kánya – Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál.

Gól: Vári B. (1–0) a 42. percben

Percek, események

42. perc: Cseri Tamás baloldali szabadrúgása után Vári Barnabás az ötösről, a védők szorításából jobbal a bal alsó sarokba talpalta a labdát, 1–0.

Mesterszemmel

Révész Attila: – A Szolnok igazolta, hogy eddig miért is nem szenvedett vereséget a tavasszal. Bosszant, hogy az elején kimaradt egy nagy helyzetünk, majd a vezető gólunk után a Sopron elleni meccs hasonló időszakában alkalmazott taktikát vettük elő.A végén pedig három belső védtük a három pontot, ami a legfontosabb volt a számunkra.

Balogh Pál: – Nehezen vettük fel a játék ritmusát, de végig tudtuk kontrollálni a hazaiak támadójátékát. Sejtettük, hogy nagy jelentősége a rögzített helyzeteknek, és végül egy ilyen szituációból kaptuk a gólt. A második félidőben Nikola Pantovicsnak volt két helyzete és egy tizenegyest is számon kérhetünk, és a vereség ellenére emelt fővel jöhettünk le a pályáról.
hirdetés