Kisvárda Master Good – Tudtak tanulni a maguk kárából

Rajczi Péter növelte kétgólosra az előnyt, és tette biztossá a kisvárdai győzelmet
Rajczi Péter növelte kétgólosra az előnyt, és tette biztossá a kisvárdai győzelmet - © Fotó: kisvardafc.hu
Kisvárda – Ugyanaz, de mégis más: a második félidőben szerzett két gól most kisvárdai győzelmet eredményezett.

Azt mondja Révész Attila, ugyanolyan meccs volt a Kozármisleny elleni, mint a szolnoki. A fölény éppúgy megvolt, a játékban megmutatkozott, hogy melyik a jobb csapat, csak amíg Szolnokon 3–2-re veszített a Kisvárda Master Good, addig vasárnap este Pécsen (merthogy ott sportol az NB III-ból visszajutott Misleny) 2–0-ra nyert. Éppen annyira, amennyire 2013-2014-ben kétszer is kikapott a baranyaiaktól.

– Nem akartunk beleesni abba a hibába, mint Szolnokon, amikor az első félidőben nagy fölényre törekedtünk, csak éppen a kontrákból kaptuk a gólokat, és háromgólos hátrányba kerültünk – hasonlította össze a két NB II-es bajnokit a várdaiak szakmai igazgatója. – A második félidőben megint jöttek a gólok, de fontos volt, hogy szünet előtt ne kerüljünk hátrányba. Az az igazság, hogy az első játékrészben a pálya talaja és a számunkra furcsa labda miatt nem is törekedtünk arra, hogy a mi futballunk domináljon. Láttuk, hogy masszív csapat az ellenfél, amely a labdaszerzésekre épülő kontrákra épít, csakúgy, mint a Szolnok. Tanultunk a saját hibánkból, ezért a középpályánkat szándékoson kihagytuk a játékból, Rajczi Péter mellé Miroszlav Grumicsot is feltoltuk csatárnak, és őket igyekeztünk megjátszani hosszan előreívelt labdákkal. Az már más kérdés, hogy ez nem mindig sikerült, mert gyakran pontatlanok voltak az átadások.

Nemcsak a szerkezet volt új, hanem a második kisvárdai meccsét egykori csapata ellen és egykori sikerei helyszínén játszó Fodor Ferenc, a kezdő tizenegybe hosszú idő után visszatérő Fodor András és a most bemutatkozó Karacs Péter beállításával három helyen is változott az utóbbi időben megszokott alapcsapat. Közülük Fodor András volt az, aki jól eltalált lövésével megszerezte a vezetést a Várdának.

– Egyrészt az első félidei taktikánk miatt kerültek ők a csapatba, másfelől gondolni kellett a szerdai, soproni mérkőzésre is – mondta Révész Attila. – Ők is hozzátettek a győzelmünkhöz, de a cseréink után nyertük meg igazán a mérkőzést. Ekkor már nagyobb területek nyíltak előttünk, nem az ívelgetés, hanem a passzjáték dominált, picit változtattunk a szerkezetünkön is, és szünet után már a valós tudásunk dominált. Ekkor már semmi esélyt nem adtunk az ellenfélnek, és ugyanezt megmutattuk, mint legutóbbi idegenbeli meccsünk alkalmával, Szolnokon. Csak éppen előtte nem kerültünk hátrányba…
hirdetés