Kisvárda Master Good – Túl sok volt a kapott gól

Akt.:
Marina Dmitrovics (szemben) négy gólig jutott
Marina Dmitrovics (szemben) négy gólig jutott - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Támadásban hiába nyújtott elfogadhatót a Kisvárda NB I-es női kézilabda-csapata, nem volt esélye a váci pontszerzésre.

Huszonhat szerzett góllal lehet meccset nyerni. Harminchét kapottal viszonylag nehéz. Márpedig a Kisvárda Master Good SE a szombati, idegenbeli NB I-es bajnokiján ilyen paramétereket tudott felmutatni a szerzett és a kapott találatok terén, ami az egyértelmű vereségét jelentette.

A vendégek szempontjából nem a védekezésről és a kapusteljesítményről szólt ez a nagyszombati mérkőzés. Az elején kétszer a várdaiak vezettek, de Tóth Gabriella találata után mutatott utoljára vendégelőnyt (1–2) az eredményjelző. A váciaktól hiányzott a világbajnok brazil jobbszélső, Nascimento (így nem tudott farkasszemet nézni honfitársával, Samira Rochával, aki balszélsője volt a 2013-ban vb-aranyérmes dél-amerikai válogatottnak), de helyettese, Dijana Jovetics valamint Szonja Basics is termelte a gólokat, így 11 percnyi játék után már nyolcnál tartott a Vác.

A vendégek Szabó Valéria és Orbán Adrienn góljaival igyekeztek kapaszkodni, sikerült is kiegyenlíteniük (11–11), de Temes Bernadett hetesével a szünetben hárommal vezetett a Vác.

Egyértelmű, hogy a védekezésen kellett volna ahhoz javítania a Kisvárdának, hogy maradjon esélye a győzelemre, ehhez képest a második félidőben tovább nőtt a kapott gólok száma. Az első három találat a váciaké volt, akik így hattal léptek meg, és a különbség egyre csak nőtt. A második félidő első kilenc percét 9–1-re nyerték meg a dunakanyariak, a különbség tíz fölé nőtt, és állandósult is a lefújás végéig. Még egy jobb időszaka volt a Várdának, amikor egy 4–1-es szakasszal sikerült felzárkózni 28–21-re, de a hazaiak azonnal válaszoltak egy 5–0-val, és a vége előtt öt perccel már tizenhárommal is vezettek.

KM-BT


NB I, női: 20. forduló

Ipress Center-Vác–Kisvárda Master Good SE 37–26 (17–14)

Vác, 450 néző, v.: Kékes Cs., Kékes P.

Vác: Arenhart – Jovetics 7, Soós V. 6, Temes 4/3, Basics 6, Helembai 3, Radoszavljevics 6. Csere: Balog J. (kapus), Farkas V., Hámori 2, Vukcsevics 1, Bató, Kácsor 1, Sziráki 1, Szondi, Edző: Szilágyi Zoltán.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A 4., Dmitrovics 4, Liscsevics 2, Szabó V. 5, Tóth G. 4/1, Rocha 2. Csere: Puscas (kapus), Yttereng, Umanec, Gedroit 2, Karacs, Mihovics 2, Tarjányi, Kucherova 1. Edző: Dévényi János.

Az eredmény alakulása, 3. perc: 1–2, 5.: 4–2, 11.: 8–6, 18.: 11–11, 29.: 16–14, 34.: 20–14, 40.: 26–15, 46.: 29–21, 55.: 36–23.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc. Hétméteresek: 5/3, illetve 2/1.

Mesterszemmel

Szilágyi Zoltán: – Látszott, hogy a legutóbbi vereség után nagy összpontosítással készültünk erre a mérkőzésre, és bár az első félidőben voltak gondjaink a védekezéssel, rendezni tudtuk a sorokat, és megérdemelten nyertünk.

Dévényi János: – Az első félidőben még tudtuk tartani a lépést a Váccal, de akkor is látszott, hogy a védekezésünk nem működik. Szünet után esélyünk sem volt, teljesen megérdemelten nyert a Vác ekkora különbséggel is.
hirdetés