Kisvárda Master Good – Uncsitesók egymás elleni meccse

Lucasék nem feltartott kezekkel utaznak a Fradihoz
Lucasék nem feltartott kezekkel utaznak a Fradihoz - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Kemény szombat lesz, hiszen a Ferencvárosnál vendégeskedik a Kisvárda Master Good.


Az idén már nem lesz bajnoki szünet az élvonalbeli focibajnokságban, négy kör van még hátra, aztán pihenőre vonulnak a csapatok. Az újonc Kisvárda Master Good SE szombaton a listavezető Ferencváros vendége lesz. A zöld-fehéreknek több mint háromszor annyi pontjuk (30), van mint a 9 egységgel utolsó előtti helyen posztoló csapatnak.

A két együttes a várdaiak stadionavatóján találkozott egymással, akkor a Fradi visszaélt a vendégjoggal és 2–0-ra nyert. A Groupama Arénában még nem kapott ki az Üllői úti alakulat, hiszen négy meccset megnyert, három pedig döntetlennel zárult.

Összedugták a fejüket

– Fegyelmezetten, jól dolgozott a társaság – kezdte érdeklődésünkre Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Igaz, a mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesei, de nem feltartott kezekkel megyünk a pályára. A stadionavatónkon a Fradi nyert, ám az egy másik időszak volt, másik meccs, több helyen változott és változik a Fradi.

– Ezért inkább a Ferencváros mostani meccseit figyeltük, úgy próbáltuk összedugni a fejünket a szakmai stáb tagjaival, hogy minél eredményesebbek lehessünk. Nem csak ezen a szombati találkozón, hanem az idén még hátralévő meccseken számunkra az a legfontosabb, hogy úgy jöhessünk le a pályáról, mindent megtettünk a jó eredmény eléréséért – így Dajka László.

Szombaton a tavalyi kupameccs és a stadionavató után harmadszor játszik egymás ellen a két uncsitesó. Leandro és Lucas szinte testvérek, Brazíliában egy házban laktak, együtt nőttek fel. A meccsre persze félreteszik a rokoni szálakat.

Még valami a szabolcsi csapatról. A hét első felében Révész Attila, a kisvárdaiak sportigazgatója is részt vett a Wyscout 2018 elnevezésű konferencián Amszterdamban, ahol nagyon hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.

Fradi, Vidi, Kisvárda

– Döntően Európából, de például Brazíliából, Mexikóból és az arab világból összesen százhetven klub képviseltette magát, Magyarországról a Ferencváros és a Mol Vidi FC mellett a Kisvárda FC volt a harmadik résztvevő.

– A tanácskozás célja elsősorban az volt, hogy a klubok megismerjék egymást, illetve a találkozások játékoscseréket, a játékosok adásvételét segítsék elő. Lehetőséget kaptak a bemutatkozásra a legnagyobb ügynöki irodák is, közvetlenül ismerhettünk meg olyan ügynökségeket, amelyek a legmagasabb szinten tevékenykednek, és a találkozás révén sokkal nagyobb bizalommal lehetünk majd egymás iránt – nyilatkozta a klub honlapján Révész Attila.

Labdarúgás: NB I., a 15. forduló, szombat

Ferencváros-Kisvárda Master Good.

Groupama Aréna, 17., v.: Vad II., (Huszár, Bornemissza)

Kisvárda Master Good: Felipe – Melnyik, Barios, Vári, Protics – Lucas, Mitosevics- Sassa, Gosztonyi, Ilics – Horváth.

További meccsek

Honvéd-Mezőkövesd 17

Újpest-Paks 17

Puskás Akadémia-Haladás 17

DVTK-MTK 19.30

Vasárnap

DVSC-MOL Vidi 17

– ML –
hirdetés