Kisvárda Master Good – Üzent a mama: „nagyon ügyes vagy, kisfiam!”

Gosztonyi András nem hagyja magát, és hosszabb időre berendezkedne Kisvárdán
Gosztonyi András nem hagyja magát, és hosszabb időre berendezkedne Kisvárdán - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A két vereség után nyitottak egy tiszta lapot, és a kialakult egységben lehet a Kisvárda NB II-es futballcsapatának igazi ereje.

Több az egy egyszerű hírnél, hogy Gosztonyi András kettő plusz egy évvel meghosszabbította a Kisvárdán nyáron lejáró szerződését. Egyrészt U20-as világbajnoki bronzérmes (2010) és magyar bajnok (2011), az olasz (Bari) valamint a lengyel (Slask Wroclaw) élvonalban megfordult játékos viszonylag ritkán rendezkedik be ennyi időre a szabolcsi kisvárosban, másrészt a támadónak a tavaszi rajt előtt volt egy olyan kijelentése, hogy a mostani az utolsó szezonja az NB II-ben. Ezek szerint a szurkolók biztosra vehetik, hogy feljut a Kisvárda?
– Nagyon jó esélyünk van rá – felelte érdeklődésünkre Gosztonyi András. – Az első két meccsünket ugyan elvesztettük, de olyan idegenbeli rangadókat vívtunk a Soroksár és a Puskás Akadémia ellen, amelyeket a játék képe alapján mi is éppúgy megnyerhettünk volna egy nullra. Jól érzem magam Kisvárdán, nemcsak én, hanem a feleségem, Kata is, és júniusra várjuk első gyermekünk érkezését. Fiú lesz, és remélem ballábas, aki jobbról befelé fog játszani, mint Arjen Robben a Bayernben… Annak sem láttuk volna értelmét, hogy tíz hónap eltelte után megint költözzünk valahová, megint illeszkedjünk be egy új helyre, egy új közösségbe. Az elmúlt három meccs eredményei és játéka alapján azt mondom, nagyon be fogunk indulni, és tényleg feljuthatunk. De ha mégsem, akkor sem dőlök a kardomba, majd feljutunk jövőre!
Ha már a beilleszkedésről beszélt a játékos… Jól érzékeltük a csapat legutóbbi hazai mérkőzésén, a Sopron ellenin, hogy sokkal inkább csapatemberként játszott Gosztonyi András, mint korábban? Végig hallatta a hangját, bíztatta a társait, felszólalt a csapat érdekében a játékvezetőnél. Igazi vezérnek tűnt kívülről.

– Örülök, ha tényleg így látszott – mosolygott a 26 éves játékos. – A tavaszi két vereségünk után volt egy nagy beszélgetése a csapatnak Révész Attila szakmai igazgatóval, ami után nyitottunk egy új, tiszta lapot. Elismertem, nekem is voltak olyan megnyilvánulásaim a médiában és a csapat előtt, ami félreérthető volt, ezekért elnézést kértem a társaktól, és megfogadtam, mindent a csapat érdekének rendelek alá. De ugyanígy vannak ezzel mások is, azt hiszem, ebben az egységben lehet az erőnk a folytatásban, és a nagybetűs csapattá válásban rengeteget segített az a csoportterápia is, amit Csernus Imre pszichológus tartott nekünk.

Amúgy az egyszeres bajnok futballista igényli a külső lelki támaszt? A Kaposváron élő szülők például mit szólnak a karrierje ilyetén alakulásához?

– Erre hadd mondjak egy példát, ami remélem nem lesz félreérthető. Amikor Lengyelországból Kisvárdára igazoltam, anyukám nem volt túl lelkes, megkérdőjelezte a döntésem helyességét, nem tetszett neki, hogy az ország ezen, számára ismeretlen szegletébe költözöm. Aztán most, amikor közöltem vele, hogy hosszabbítottam, csak ennyit mondott: „nagyon ügyes vagy, kisfiam!” Azt hiszem, látja rajtam, hogy jól érzem magam, és tudja, jó helyen, jó kezekben vagyok – így Gosztonyi András, akinek csapata a Szolnok ellen pénteken bepótolandó mérkőzésen tehet újabb lépést az élcsoport megközelítéséért.
hirdetés