Kisvárda Master Good – Várdán vágytak a jó szereplésre

Akt.:
Matija Misicék (labdával) fegyelmezett játékkal szereztek pontot
Matija Misicék (labdával) fegyelmezett játékkal szereztek pontot - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – A kisvárdai játékosok nagyon felszívták magukat a Vidi elleni meccsre.


Mint ismert, a Kisvárda Master Good vasárnap este óriási meglepetést szerzett azzal, hogy 2–2-t játszott a Mol Vidi FC–vel. A hazai pályán szerzett döntetlen önmagában nem lenne nagy szenzáció, a két együttes közelmúltját tekintve – noha teljes történetében is nagy különbségek vannak – azonban nem sokan számítottak hazai pontszerzésre.

Az újonc az első fordulóban 4–0-ra maradt alul a címvédővel szemben, a vasárnapi bajnoki előtt sorozatban három meccset veszített, miközben a fehérváriak az Európa-ligában diadalmaskodtak a PAOK vendégeként.

– Tisztában voltunk vele, hogy a Vidi minden tekintetben jobb képességű együttes – értékelt Dajka László, a Kisvárda vezetőedzője. – Elég, ha az állományát, a nemzetközi és a hazai eredményeit említjük. Megpróbáltunk a lehető legjobban felkészülni belőlük, a játékosok hiúságára hatva alaposan tűzbe jött a csapat.

– Borzasztó fegyelmezett védekezést kértünk, ami nem azt jelenti, hogy a tizenhatosunkra behúzódunk, hanem védjük a saját térfelünket – folytatta a tréner. – Igyekeztünk már a félpályánál megfogni őket, továbbá a pontrúgásaikra is jól felkészültünk, mert abban nagyon erősek. Természetesen, a Vidinél volt többet a labda, de a két góljukat az eladott labdáink után szerezték. Dicséret illeti a játékosainkat, amiért kétszer is talpra tudtak állni. Mivel két gólt rúgtunk, azt mondom, időként már futballunk is volt. Megérdemeltük az egy pontot.

Kisvárdának nagy siker

– Három vereség után voltunk, felszívta magát a társaság, nagyon szeretett volna jól szerepelni. Bízom benne, hogy ez erőt ad a következő nehéz meccsekre, amelyeken a Honvéddal, az Újpesttel és a Ferencvárossal találkozunk. Azt tudni kell, hogy mi vagyunk a legkevésbé összeszokott csapat a bajnokságban, ezért is nagy tett ez a döntetlen. A játékosok nagyon jó szurkolást kaptak, meg is hálálták. Kisvárdának nagy siker ez az egy pont – zárta szavait Dajka László.

MK
hirdetés