Kisvárda Master Good – Végre füvön, végre itthon!

Az év első kisvárdai bajnoki gólját Brana Ilics (pirosban) szerezte
Az év első kisvárdai bajnoki gólját Brana Ilics (pirosban) szerezte - © Fotó: kisvardafc.hu/Nyulak Nikoletta
Kisvárda – Hazai premier vasárnap: a Kisvárda a Siófokot fogadja a labdarúgó NB II-ben.

A futballban az is szép – hangzik az egyik sportági közhely –, hogy vereség esetén egy hét múlva már lehet javítani. Ha csak nem szól közbe az időjárás, és nem kell lefújni a teljes fordulót, ahogy azt tették a múlt héten az NB II-ben. Így aztán a zalaegerszegi 1–2 után nem nem Gyirmóton, hanem vasárnap (kezdés: 14.30-kor) hazai pályán, a Siófok ellen javíthat a Kisvárda Master Good. No, de feszültebb volt-e a hangulat, hogy immár két hét telt el a legutóbbi bajnoki, egyben a bajnokságbeli első idegenbeli vereség óta?

– Nem különösebben, mert volt feladat bőven, sok mindent ki kellett javítanunk a Zalaegerszegen látottakhoz képest – mondta Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője, miközben szemrevételezte a várkerti pálya állapotát, amelyről első kézből adhatott helyzetjelentést. – A centerpályánk még eléggé vizes, de a „fű kettőre” pénteken már rá tudtunk menni. Nagyon vártuk már ezt a pillanatot, miként azt is, hogy végre hazai pályán játszhassunk. A műfüvön végzett edzések nem tesznek jót az ízületeknek, és persze az is befolyásolja majd a kezdőcsapat összeállítását, hogy várhatóan mély talajon lépünk majd pályára. A körülményekkel nem foglalkozunk, nyernünk kell, és kész!

Amíg a kisvárdaiak 2018-ban csak egy tétmeccset játszottak, addig a Siófok már három ilyet is vívott. Nem is rossz eredményekkel, hiszen a bajnoki nyitányon 1–0-ra nyert Győrben, aztán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében előbb hazai pályán 2–2-es döntetlent ért el a bajnoki címvédő Honvéd ellen, majd a szerdai visszavágón 2–1-re kapott ki tőle. Ezekből is úgy tűnik, hogy a kisvárdaiak által augusztusban idegenben 2–1-re legyőzött Balaton-partiak megerősödtek a télen, és előrébb vágynak a jelenleg birtokolt 15. helyezésüknél.

– Majd kiderül, előnyt vagy hátrányt jelentett-e bármelyik csapat számára, hogy így alakult a program, mindenesetre nekünk ezzel nem szabad foglalkozni – mondta Kondás Elemér. – Azt pedig jól tudjuk, hogy a Siófok megerősödött, fel is készültünk belőle, ha nem így tennénk, akkor komoly meglepetés érne bennünket. Harcos, kemény mérkőzésre számítok, ahogy ebben a mezőnyben máskor, úgy most sem adják majd ingyen a pontokat.Sporthírek


hirdetés