Kisvárda – Mint a Bayern és mint Ronaldo

A szerződés aláírói, balról: Szalma József, Maklári Balázs, a Várda SE elnöke és Révész Attila
A szerződés aláírói, balról: Szalma József, Maklári Balázs, a Várda SE elnöke és Révész Attila - © Fotó: kisvardafc.hu​
Kisvárda – A kisvárdai utánpótlás is csatlakozott a világszerte ismert utánpótlásnevelő programhoz.

Hány és hány program és próbálkozás indult már arra, hogy a magyar fociban megreformálják az utánpótlásnevelést. A kisvárdaiak is új útra léptek, nemsokára indul az első akadémiai évfolyam, amelynek üzemeltetésében sokat segíthet az az egyezmény, amelyet a vasárnapi Kisvárda Master Good–Soroksár SC NB II-es bajnoki előtt írtak alá. Eszerint az utánpótlást működtető Várda SE a Coerver Coaching nevű cég hivatalos partnere lett.

– Partnercégünk Nyugatról impotált képzési formát képvisel, amely teljesen új filozófiával rendelkezik – mondta a megállapodásról Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Ennek a cégnek a szemlélete áll a legközelebb ahhoz, amit szeretnénk meghonosítani Kisvárdán, segítségükkel felmérjük az utánpótláskorú játékosaink állapotát, az edzőink pedig képzéseken vesznek részt. Mindemellett a magyaros stílusjegyeket sem öli ki ez a fajta képzési forma.

Az ország ezen szegletében a Kisvárda az első klub, amely partnere lett a Coerver nevű cégnek. A szerződést a másik oldalról Szalma József, korábbi 15-szörös válogatott futballista, a cég magyaroroszági képviselője írta alá.

– A Coerver egy harminckét éve folyamatosan fejleszett globális utánpótlásképző rendszer, amely felnőtt futballistákra is kiválóan alkalmazható – mondta a Tatabánya és a BVSC egykori játékosa, aki 1991 és 1994 között a holland Fortuna Sittardban is játszott. – Negyvenkét ország futballját segíti ez a program, a szerződésnek köszönhetően immár Kisvárdán is azokat az edzésmódszereket alkalmazhatják, amit például a Manchester Unitednél, a Chelsea-nél, a Bayern Münchennél vagy a Real Madridnál. Referenciának talán nem rossz, hogy a Coerver módszere szerint tanulta a futballt Cristiano Ronaldo és Gareth Bale is. A gyerekeknek leginkább azokat a képességeit fejlesztjük, hogy a pálya bármely részén a megfelelő, jó döntést tudják meghozni.
hirdetés