Kisvárda vs. Szpari – A kapuk mögé kerül a két tábor

A kisvárdai tábor a megszokott helyéről erre a mérkőzésre el kell, hogy költözzön
A kisvárdai tábor a megszokott helyéről erre a mérkőzésre el kell, hogy költözzön - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Nagy lesz a biztonsági készülődés vasárnap Kisvárdán, az NB II-es megyei rangadó előtt.

A várva várt meccs. A bajnokság korábbi szakaszában arra is mutatkozott esély, hogy a két szabolcsi csapat az első és második helyről várja majd a vasárnapi NB II-es megyei rangadót, de az érdeklődés így is felfokozott, hogy „csak” a második és a nyolcadik pozíciót birtokolja a Kisvárda Master Good és a Nyíregyháza Spartacus.

Éppen ezért fokzott biztonsági készülődés előzi meg a mérkőzést. A Nyíregyháza felől érkezőknek számítaniuk kell arra, hogy már a 4-es úton megállítják őket, és a gépkocsikat csoportokban, együtt vezetik majd a várkerti pálya vendégszektorához – elkerülve az esetleges szurkolói csoportok közötti összetűzést.

Mivel a két csapat legutóbbi, 2014 májusi mérkőzése feszült hangulatban ért véget lelátón, ezért abból tanulva a táborok egymástól távolabb, szemben foglalnak majd helyet. A vendégszurkolók helye nem változik, a hazai B-közép ellenben a vár oldalából a túlsó kapu mögé kell, hogy költözzön. A döntés nem minden várdai fanatikus körében aratott osztatlan sikert, de a szurkolók végül megértették, hogy a biztonság az elsődleges, márpedig azt a Várkertben csak ezzel az átcsoportosítással lehet megoldani. És mivel az kisvárdai stadion építési munkái a telek körbekerítésével, illetve a cölöpözéssel kezdetüket vették, ezért jó esély mutatkozik arra, hogy legközelebb már az új létesítményben találkozhasson egymással a két csapat.
A mérkőzés (amelyre a jelzett biztonsági ellenőrzések miatt nem árt mindenkinek időben elindulnia) vasárnap 13.30-kor kezdődik, és az M4 Sport élő adásban közvetíti.
hirdetés