Kisvárda vs. Szpari – Igazságos, de mennyit is ér a a döntetlen?

Akt.:
Kisvárda vs. Szpari – Igazságos, de mennyit is ér a a döntetlen?
© Fotók: Pusztai Sándor
Kisvárda – Az NB II-es megyei rangadón remek hangulatban, mély talajú pályán gyűrték egymást a döntetlenig jutó felek.

Október utolsó vasárnapjára kívánni sem lehetett volna szebb időt, és programot sem, amit az NB II-es megyei rangadó kínált. Két csapat tele bizonyítási vággyal, győzni akarással – ez futballcsemegét ígért.

Miután Nyíregyházán a hét elején kinevezték Véber Györgyöt vezetőedzőnek, a várdaiak nem igazán tudhatták, mire számíthatnak a Szparitól, illetve csak annyit, hogy székfoglalójában támadófocit ígért a korábbi újpesti közönségkedvenc. A másik oldalon Révész Attila is úgy lehetett vele: tartogat meglepetést az ellenfélnek, így az addigi alapcsapatból kimaradt Talabér Attila, Gosztonyi András és Erős Gábor is, a helyükön Hei Viktor, Szabó Péter és Minczér Tibor lett a kedvezményezett, de a csapatban ragadt Oláh Gergő is.

Kisv+írda Ny+şregyh+íza Spartacus nb2 foci PS1_8363

Kattintson a képre a galériáért!

Véber György nem a levegőbe beszélt, a 4–3–3-as hadrendet választotta, a centerpozícióból Tisza Tibor visszajárt a középpályára elkérni a labdát és a szélsőhátvédek is kaptak támadófeladatot. A Máyus-érában mellőzött balbekk, Barna Szabolcs (ezúttal ő volt az egyik 21 éven aluli a vendégcsapatban) remek átadással hozta helyzetbe Pölöskey Pétert, akinek lövését Ivancsics Alex védte bravúrral. A másik oldalon Rajczi Péter elöl tisztáztak az utolsó pillanatban, majd a csapatkapitányként a társait a pályára vezető Rubus Tamás fejese csattant a kapufán. Ezzel együtt nem mondanánk, hogy a feltétel nélküli támadófutballt részesítették előnyben a felek, a kezdeti nyíregyházi mezőnyfölényt idővel némileg kiegyenlítették a várdaiak.

A jó hangulatról a két lelkes tábor gondoskodott, a pályán lévők feszültségéről pedig Minczér elszakadt meze és a több sárga lapos figyelmeztetés árulkodott. A nyíregyháziak keresték a párharcokat, amelyekből szabadrúgásokat harcoltak ki, ezek jelezték újbóli fölényüket. A helyzetekhez azonban nagy hibák kellettek: előbb Vári Barnabást szerelték a saját tizenhatosánál, a másik oldalon pedig Hermány Bencének kellett spárgáznia a Rubusról kapuja felé tartó labda után. Gól azonban ezekből a szituációkból sem született.

És akkor a második félidőben „igaziból” is megkezdődött a mérkőzés. Bátrabb játékra váltott a Várda, amit Lucas Marcolini ígéretes helyzetből leadott lövése is jelzett. A nyíregyházi pontrúgások viszont továbbra is magukban rejtették a veszélyt, egy ilyen után Tisza Tibor a vendégek második kapuját érte el. Majd jött a gól, bedobás után, Rezes László szépségdíjas megmozdulása után. Ez volt Rezes utolsó megmozdulása a meccsen, cseréje, Szécsi Márk már ott toporgott az oldalvonalnál, amikor Lucas remek passza után a cseresorból előrelépő (szó szerint, hiszen a megsérült Rajczi Péter helyére, csatárnak állt be) Gosztonyi egyenlített. Lucas Cseri Tamás fejére is forintos labdát varázsolt, de a továbbra is kölcsönmezben szereplő támadó bólintása Hermányt találta el.

Az utolsó tíz percben a Kisvárda Erős Gábor bevetésével előrefelé, a Szpari Kónya Márk pályára küldésével inkább hátrafelé cserélt, de a meccs küzdő jellege már a hajrára sem változott. Maradt a döntetlen, ami igazságosnak mondható, bár a kapufák és a vezetése miatt a vendégek picit talán közelebb álltak a győzelemhez. Az egy pont mindkét oldalon megbecsülendő, más kérdés, hogy a két csapat helyzetében mennyit is ér…

Bodnár Tibor

NB II: 14. forduló

Kisvárda Master Good–Nyíregyháza Spartacus 1–1 (0–0)

Kisvárda, 3100 néző, v.: Németh Á. (Szert, Vígh-Tarsonyi).

Kisvárda: Ivancsics A. – Hei, Fodor F., Vermes, Vári B. – Minczér – Szabó P. (Fodor A., 62.), Oláh G. (Erős G., 81.), Lucas, Cseri T. – Rajczi (Gosztonyi, 50.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

Spartacus: Hermány – Szokol, Ur, Rubus, Barna Sz. – Rezes (Szécsi M., 70.), Holdampf, Kártik – Pölöskey P., Tisza (Kónya, 84.), Harsányi Z. (Heffler N., 74.).Vezetőedző: Véber György.

Gól: Rezes (0–1) a 67., Gosztonyi (1–1) a 69. percben

Percek, események

22. perc: Tisza jobboldali szöglete után a berobbanó Rubus 6 méterről a léc és a kapufa találkozási pontjára fejelte a labdát.

56. perc: Tisza végzett el szabadrúgást 35 méterre a kaputól, kissé balról. Ívelés helyett a lövést választotta, és labdája a meglepett Ivancsics felett a lécet találta el, majd a gólvonal elé pattant.

67. perc: Szokol jobboldali, nagy bedobása után pattant egyet a labda a tizenhatoson belül, majd Rezes hanyatt vetődve, 11 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 0–1.

69. perc: Lucas passzolta a labdát a tizenhatosnál üresen hagyott Gosztonyi elé, ő átvette a labdát, majd ballal 14 méterről a bal alsó sarokba lőtte, 1–1.

Mesterszemmel

Révész Attila: – A körülményekhez igazodva azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik a nehéz talajhoz jobban tudnak alkalmazkodni. Mi is rákényszerültünk az ívelésekre, azért is, mert a középpályát a Nyíregyháza uralta. Két ragyogó szurkolótábor előtt harapós ellenféllel szemben az egy ponttal azért nem vagyok elsősorban elégedetlen, mert hátrányból kellett egyenlítenünk.

Véber György: – A csapat rácáfolt arra, hogy széthullott társaság lenne. A jövőben remélhetőleg nem ez lesz a stílusunk, de a pálya állapota nem nagyon tette lehetővé, hogy földön tartott labdával operáljunk. A körülményekhez nagyszerűen alkalmazkodtunk, és mindkét csapat hatalmasat küzdött. A harcos, brusztos futball kedvelői elégedettek lehetnek a látottakkal, az eredmény pedig igazságos.
hirdetés