A diákok letették a névjegykártyájukat

A kisvárdai diákok a továbbképzésen
A kisvárdai diákok a továbbképzésen - © Fotó: magánarchívum
Kisvárda – A technika fejlesztések mellett továbbképzéseken is pallérozódtak tanárok és diákok.

Az utóbbi időben számos korszerű eszközzel gazdagodott a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium az Interreg Szlovákia-Magyarország – Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében. A középiskola a program által többek között kapott LEGO robotot, 3D-s nyomtatót, rajz­gépet, CNC-esztergát, névjegykártya méretű PC-t. A technikai fejlesztések mellett továbbképzéseken is pallérozódtak tanárok és diákok egyaránt.

A tehetséggondozási, együttműködési és tapasztalatcserés programnak köszönhetően a szlovákiai Királyhelmec gimnáziumában nemrégiben tartott továbbképzésen az informatika munkaközösség tagjai és a Bessenyei két tanulója – Dancs Balázs és Orosz Mihály (10. d) matematika tagozatos tanulók – a névjegykártya méretű számítógépek (RasperryPi) és mikrovezérlők (Arduino) programozását ismerhették meg C és Java programozási nyelveken, valamint digitális és analóg áramköröket terveztek, építettek és teszteltek.

A képzés célja elsődlegesen az volt, hogy a következő tanévtől az érdeklődő tanulók számára is lehetővé váljon a kisvárdai középiskolában is ennek az új technológiának a megismerése, illetőleg elsajátítása az úgynevezett Okosotthon Szakkör formájában és révén.

– KM –Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés