A fiatalokra építenek Pátrohán

A hazai fiatalokra épít Vitalij Minyin (jobbról a második)
A hazai fiatalokra épít Vitalij Minyin (jobbról a második) - © Fotó: magánarchívum
Pátroha – Az edzőt váltó Pátroha gólzáporos győzelmet aratott az előző fordulóban.

Hétvégén a megyei II. osztály Nyírerdő csoportjában a Pátroha 13–0-val küldte haza a Ramocsaházát. Az idényben már nem ez az első nagy különbségű győzelmük, ősszel a Berencs FC-nek rámoltak be egy tízest, de a Nyírmada sem úszta meg nyolc alatt. A tabella második helyén posztoló egyesület már az előző idényben sem fukarkodott a gólokkal, a Kéknek vertek nyolcat, a Hodásznak és a Fényeslitkének hetet-hetet, a Tiszaszentmárton ellen hatszor voltak eredményesek.

– Sokan féltettek, talán kicsit le is írtak bennünket, mert télen edzőt váltottunk, és fiatalítottuk csapatunkat a helyi utánpótlásból – mondta Lusánszki László, a Pátroha szakosztályelnöke.

Új lendületet hozott

– Elégedettek voltunk Lelt József munkájával, mégis a váltás mellett döntöttünk, Vitalij Minyin új lendületet hozott a csapatba, mind játékosként, mind edzőként példa a fiatalok előtt. Megnőtt az edzéslátogatottság, Minyin olyan tréningeket tart, amelyeken látszik, hogy sokáig az utánpótlásban dolgozott. Összetartó társaság a miénk, a meccsek után sokat beszélgetnek a fiúk, és rendszeresen együtt nézzük meg ellenfeleink mérkőzéseit is.

A bajnoki címet firtató kérdésünkre a szakosztályelnök határozottan kijelentette, hogy nem tekintenek annyira előre.

– Mindig a következő ­meccsre koncentrálunk, aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég – fogalmazott Lusánszki László.

BBKisvárda.
SZON.HU


hirdetés