Egyértelmű győzelmeket is arattak

Erős Gábor tanítványai, a házigazda kisvárdaiak bronzéremesek lettek
Erős Gábor tanítványai, a házigazda kisvárdaiak bronzéremesek lettek - © Fotó: Spekker Tamás
Kisvárda – Eszéki siker született a nagyszábású kisvárdai U10-es futballtornán, a hazaiak a harmadik helyen végeztek.

Az eszékiek nyerték az első alkalommal megrendezett Kárpát-medencei labdarúgó akadémiák U10-es tornáját, melyet Kisvárdán rendeztek meg. A házigazda Várda LA és a Ferencváros mellett olyan határon túli, de a történelmi Magyarország területéről érkező akadémiák képviseltették magukat a viadalon, amelyeket a magyar állam is támogat.

Az eszékiek már a torna első meccsén erődemonstrációt tartottak a Ferencváros ellen (8–1), majd százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg a tornát. A leginkább a házigazda Várda LA szorongatta meg őket az elődöntőben (az a meccs 5–3-ra végződött), a hazaiak aztán a bronzmeccsen 6–1-re ütötték ki a Munkácsot, és övék lett a harmadik hely.

– Utóbb kiderült, hogy az első meccsünket mindjárt a legerősebb csoportellenfél, a Székelyföldi Akadémia csapata ellen játszottuk, és akkor még kicsit megilletődöttek voltunk, ez is belejátszott a három kettes vereségünkbe – értékelte a látottakat a kisvárdai U10-es csapat edzője, Erős Gábor, aki a felnőttcsapatnál is stábtag, és ezek mellett Mándokon a megyei I. osztályú csapatban is futballozik. – Később belelendültünk, és voltak egyértelmű győzelmeink, nyertünk hét nullra, tíz háromra és hat egyre is. Nagyon sok ilyen tornára lenne szükség, egyrészt, hogy ne ijedjünk meg az elején, illetve minél több ország futballkultúrájával találkozhassunk. Az eszékiek valóban kiemelkedtek a mezőnyből, tőlük van mit tanulnunk. A gyerekek fejlődése is ilyen meccsekkel lenne töretlen, úgyhogy bízom benne, lesz folytatása a történetnek.

A profi futballtól a nyáron visszavonult várdai közönségkedvenc tehát nem unatkozik, de szemmel láthatóan élvezi a feladatot, amit az akadémiánál rábíztak.

– Nekem is van hasonló korú gyermekem, mint a tanítványaim, így ismerem jól ennek a korosztálynak az életkori sajátosságait – így Erős Gábor. – A karakteremből is adódik, hogy szeretem a gyerekeket, ugyanakkor nagy felelősség ezzel a korosztállyal foglalkozni, hiszen sok minden már itt eldől, éppen ezért keményen kell fogni őket, de természetesen dicséretből sincs hiány. Úgy érzem, hogy az akadémián kialakított filozófia mentén jó úton járunk, talán ezt a tornán is bizonyítottuk.

Utánpótlásfoci

Kárpát-medencei labdarúgó akadémiák U10-es tornája

Végeredmény: 1. NK Osijek (horvát), 2. Székelyföldi LA Piros (romániai), 3. Várda LA, 4. MFA Munkács (ukrajnai), 5. Székelyföldi LA Fehér (romániai), 6. Ferencváros, 7. Dunaszerdahelyi AC (szlovákiai), 8. FK Topolya (szerbiai).
Különdíjasok. A legjobb kapus: Niko Ivankovic (Osijek). A legjobb mezőnyjátékos: Bengger Dániel (Székelyföldi LA Piros). Gólkirály: Buda Milán (Várda LA). A legjobb hazai játékos: Badari Marcell.Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés