Egyet, de a legnagyobbat – közel 60 kilogrammot nyomott a legnagyobb kifogott harcsa

A leveleki tórekordot jelentő harcsa súlya: 58 320 gramm
A leveleki tórekordot jelentő harcsa súlya: 58 320 gramm
Nyíregyháza – A hatodik helyen végzett csapat csupán egy harcsát hozott partra, de az az eddigi tórekordot jelenti.

Nagy izgalmak és szebbnél szebb harcsák fűződnek a Mysticat – Hírös Yacht Harcsafogó Csapatversenyhez, amelyet április 4-től 7-ig rendeztek meg a Leveleki-víztározónál.

A tó már eddig is hírnevet szerzett remek harcsaállományának köszönhetően, most azonban meg is mutatta, hogy valójában mi is az alapja ennek a hírnévnek.

Az utolsó pillanatig

A vasárnapi eredményhirdetésen megtudhatták az érdeklődők, hogy a 72 órás verseny során a 22 csapat összesen 114 darab harcsát fogott 956 kilogramm összsúlyban a 201 hektár területű tavon.

– A verseny utolsó pillanatáig jól ettek a harcsák, s ennek köszönhető, hogy több csapat is az utolsó 24 órában fogott harcsákkal tornázta fel magát az élmezőnybe. Ugyanakkor több mint hatvan kapás végződött szakítással – mondta el érdeklődésünkre Mikucza Zsolt, a tó halgazdasági jogával rendelkező Nyírségi Hal és Vad Kft. tulajdonos ügyvezetője.

– A második helyen végzett Kokk Team is szinte a semmiből küzdötte fel magát a dobogóra, ráadásul egy óriási halat el is veszítettek. A csapatok mindenféle korosztályú és súlyú harcsákat fogtak, a 2 évestől az 58 kilogrammos harcsáig mindenfélével találkoztak. A legtöbb 10–22 kilo­gramm közötti harcsa volt, de akadt horogra 35 kilogrammos is. A legnagyobb halat kifogó csapat csak azt az egy harcsát fogta, de az az 58 320 gramm súlyú harcsa a hatodik helyet jelentette a számukra.

A legelső hal és a legtöbb

– Különdíjakat is adtunk át: a legelső halat a nyíregyházi Vass István Miklós fogta, csakhogy hiába volt a jó kezdet, később nem volt ilyen jó szerencséje, s a társával, Kocsis Ferenccel a tizennegyedik helyen végzett. Darabszámra a legtöbb harcsát a harmadik helyen végzett Amatőr Catfish Corporation Team hozta partra, az említett legnagyobb hal pedig Kiss Nagy Team nevéhez fűződik.

– Természetesen valamennyi hal visszakerült a vízbe. A versenyre jöttek horgászok többek között Pécsről, Kaposvárról, Szegedről is, úgy is fogalmazhatok, hogy az ország legnevesebb harcsázó horgászai mind megtisztelték jelenlétükkel versenyünket.

Jövőre visszajön

– A németországi indulónk bár az utolsók között végzett, de már jelezte, hogy jövőre is visszajön. Jólesett a számára, hogy az eredményhirdetésen a német zászló is lobogott, megható volt számára a szervezőknek ez a figyelmessége. Számunkra ez természetes, igyekszünk odafigyelni a legapróbb részletekre is. A 72 órás verseny ideje alatt forgatott a Fishing and Hunting televíziós csatorna stábja is, a sok fogásnak köszönhetően remélhetően jó kis filmet vágnak majd össze. A következő versenyünk április végén a pergető csónakos páros verseny lesz, azt követi a 120 órás pontyfogó verseny.

MMLKisvárda.
SZON.HU


hirdetés