Erős mezőnyben érmes reményekkel

A fehér mezes Tiszavasvári Nyírbátorban kezd, míg a sárga mezes Fehérgyarmat a Füzesabonyt fogadja az első fordulóban
A fehér mezes Tiszavasvári Nyírbátorban kezd, míg a sárga mezes Fehérgyarmat a Füzesabonyt fogadja az első fordulóban - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A kisvárdai férfiak ismét szeretnének a dobogóra állni, a bátoriak az első ötbe vágynak.


Szerdai lapszámunkban a hölgyekkel foglalkoztunk, ma férficsapataink háza táján néztünk körül. Szabolcs megyét négy alakulat képviseli az NB II.-es mezőnyben, a Nyírbátor az előző szezon ezüstérmese volt, a Kisvárda a dobogó harmadik fokára állt, mögötte végzett eggyel a Tiszavasvári, őt követte ötödikként a Fehérgyarmat. A közelgő szezonkezdet apropóján kerestük meg a négy szakvezetőt.

Munka mellett edzenek

Nagyon nehéz bajnokság elé nézünk – vágott a közepébe Türk Ferenc, az NB II.-es kisvárdai férfi kézilabdacsapat edzője. – Az északi csoportból átkerült Hatvan és a Salgótarján is méltán pályázik a bajnoki címre.

– Július végén kezdtük meg a közös munkát napi egy foglalkozással, mivel játékosaim szinte egytől egyig dolgoznak, ezért nem tudtunk edzőtáborba menni vagy naponta több edzést tartani. A felkészülés monotonitását mérkőzésekkel oldottuk, szám szerint nyolccal, szeptember elején pedig saját rendezésű tornával zártuk a programot. Remek körülmények között és kifejezetten jó hangulatban dolgoztunk, bízom benne, hogy ezzel megalapoztuk a jó bajnoki szereplésünket. Az előző szezonhoz hasonlóan most is célunk, hogy felálljunk a dobogóra – tekintett előre Türk Ferenc vezetőedző.

Több lehetőség a fiataloknak

– Augusztus elején heti négy edzéssel kezdtük meg a felkészülést az előttünk lévő idényre – kezdte mondandóját Hadas Sándor, a tiszavasváriak mestere. A tréningek egyhangúságát edzőmérkőzésekkel törtük meg. Sikerült elvégeznünk az előre eltervezett munkát, egy kis lemaradásunk azonban van, de ezt menet közben bepótoljuk. Legnagyobb fegyverünk az lehet, hogy nagyjából sikerült egyben tartani a csapatot, de nagyobb szerephez juthatnak majd a helyi nevelésű fiatalok is.

– Éremszerzésünk hajszálon múlott az előző pontvadászatban, ez most még nehezebb lesz, de megpróbáljuk – bizakodott a Tiszavasvári SE edzője.

– Augusztus 6-án indult a munka, két hétig napközis rendszerben készültek a fiúk, majd heti öt edzéssel folytatódott a felkészülés – kezdte Csapos János, az ezüstérmes Nyírbátor trénere. Felkészülésünket edzőmérkőzések tarkították, megmérkőztünk a Hajdúnánással és a Tiszavasvárival is, ezt követően a kisvárdai tornán léptünk pályára. Terveim között szerepel, hogy egyre több lehetőséget adjak a helyi fiataloknak, így az ifjúsági együttesből hárman a felnőtt kerettel készültek. Dolgozunk még egy kapus megszerzésén.

– A tavalyi ezüstérem nem altat el bennünket, cél az első öt hely valamelyikének megszerzése – tekintett előre Csapos János.

Új edzővel vág neki a szezonnak a Tiszavasvári, Falcsik Miklóst az utánpótlásból érkező Török Péter váltotta a kispadon. Az új tréner augusztus elején vezényelt először edzést fiainak, mert ekkor kezdték meg a felkészülésüket a soron következő bajnoki szezonra.

Nagybányán is készültek

– Napi három tréninggel kezdtük a felkészülést, amit egy egyhetes erdélyi edzőtábor követett, ahol két mérkőzés is szerepelt a programunkban. Ezt követően napi egy edzéssel folytattuk a munkát, zárásképpen pedig múlt szombaton Nagybányán játszottunk a helyi csapat ellen – mondta el az újonnan kinevezett edző.

A középmezőny a realitás

– Közel ötven foglalkozáson vagyunk túl, fiatal csapattal vágunk neki a szezonnak, ugyanis távozott három meghatározó játékosunk és saját utánpótlásunkból négy játékost hoztunk fel a felnőtt együtteshez. Az átszervezéseknek köszönhetően ebben a szezonban jelentősen erősödött a mezőny, reális célunk a középmezőny lehet, a hatodik-hetedik hellyel elégedettek lehetnénk – zárta gondolatait Török Péter.

Játékosmozgás

Kisvárda KC

Érkezett: Illés Norbert, Daniel Mendes.

Távozott: Illés Tamás, Szabó András.

Tiszavasvári SE

Érkezett: Csébi Dávid, Kathi István.

Távozott: Földi István.

Nyírbátor SC

Érkezett: Kun Szabolcs, Albecz Bence, Hostisóczki Tamás.

Távozott: Dobi Sándor, Tóth Norbert.

Fehérgyarmati VSE

Érkezett: Farkas Péter, Krisztián Zsolt, Vastag Vlad, Baros Paul, Both Péter (kettő engedéllyel).

Távozott: Kun Szabolcs, Illés Norbert, Albecz Bence.

BBKisvárda.
SZON.HU


hirdetés