Felszentelik a várdai stadiont, jöhet az első meccs

Felszentelik a várdai stadiont, jöhet az első meccs
Kisvárda – A Kisvárda Master Good az új stadionjában játszhatja az első hazai NB I.-es bajnokiját a Ferencváros ellen.

A Magyar Labdarúgó-szövetség csütörtök délelőtt bejárta a Kisvárda Master Good új stadionját, leellenőrizte, hogy minden az előírásoknak megfelelően elkészült és készen áll-e a szombati nyitányra. A protokolláris bejárás után a klub a Várda Sport Hotelben tartott sajtóeseményen tájékoztatta a média képviselőit és a szurkolóknak is üzent.

– Az MLSZ-t képviselő Horváth László jóváhagyta a stadion működését, egy apróság hiányzik még, de a végleges engedély is hamarosan megérkezik, a Ferencváros ellen bajnokit játszhatunk – mondta Révész Attila, a Kisvárda Mater Good sportigazgatója. – Talán érthető, hogy az elmúlt időszakban nem a szakmaiság foglalkoztatott minket, az első három mérkőzés azért is alakulhatott gyengébben. A múlt héten már más arcát mutatta a csapat, biztos vagyok benne, hogy ez most is így lesz.

Dr, Seszták Miklós kormánybiztos ünnephez hasonlította az első mérkőzést, ennek megfelelően a tervek szerint nem csak a sportról fog szólni a szombati esemény.

– Az első meccsnek, különösen szeretnénk megadni a módját – mondta a kormánybiztos. – Az MLSZ-szel és a televízióval egyeztetünk, már fél héttől tervezünk programokat. Ilyen például a fúvószenekar előadása, valamint mindkét csapatnak kedveskednénk, hogy ez mi lesz, az maradjon meglepetés. Ami még ünnepélyesebbé teszi az egészet, hogy három püspök részvételével egyházi szentelést is tartanánk.

stai2

A sajtótájékoztatón részt vett Leleszi Tibor, Kisvárda polgármester is.

– Nagyon jól tervezett, szépen megalkotott stadion – kezdte a polgármester. – Köszönet jár a kormánynak hogy ez létrejöhetett. Megilleti a várost egy ilyen stadion, megyeszékhely nagyságú lakosság él a vonzáskörzetben, rengetegen tanulnak itt. Úgy gondolom, ez motiváció lehet minden fiatalnak, hiszen mindnyájan arra törekedhetnek, hogy itt játsszanak tétmérkőzést.

A sajtótájékoztatón külön üzentek a szurkolóknak is. A felszólalók egyöntetűen hangsúlyozták, hogy az élvonalbeli meccsekre ne csak mérkőzésként, hanem külön eseményként tekintsenek. Az eddig megszokottal ellentétben ne tíz perccel a kezdés előtt érkezzenek a stadionba, hagyjanak időt az elhelyezkedésre és legyen családi esemény egy-egy bajnoki. Ami nagyon fontos még a klub képviselői szerint, hogy a szurkolók tartsák be a szövetség szabályait és tényleg szurkolni menjenek ki a mérkőzésekre.

MKKisvárda.
SZON.HU


hirdetés