Fontos a tájékoztatás a bíróságokról

Akt.:
Kapinné dr. Farkas Gyöngyi és M. Magyar László a kiállítás megnyitása után
Kapinné dr. Farkas Gyöngyi és M. Magyar László a kiállítás megnyitása után - © Fotó: Csáki Alexandra
Kisvárda – A bírósági dolgozók és az újságírók egyaránt Justiciát szolgálják.

Újabb állomáshelyére, a Kisvárdai Járásbíróság épületébe érkezett az a fotókiállítás, amelyet a Kelet-Magyarország szerkesztősége márciusban a magyar sajtó napja alkalmából állított össze. Szerkesztőségünk akkor még csak egy kiállításban gondolkodott, de aztán az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Nyitott Bíróság program keretében a tárlat eljutott a Nyíregyházi Törvényszékre, valamint a fehérgyarmati és a mátészalkai járásbíróságokra.

A Kisvárdai Járásbíróságon hétfő délután rendezték meg a kiállítás megnyitóját, amelyen Kapinné dr. Farkas Gyöngyi, a járásbíróság elnöke mondott köszöntőt. Mint bevezetésként elmondta, a járásbíróság életében már megszokott a kiállítások megrendezése, hiszen tavaly óta több tárlatnak is helyet adott a járásbíróság épülete a Nyitott Bíróság program részeként.

Nyitás a társadalom felé

Az elnök kiemelte ennek a programnak a célját: fontos a bíróságok számára, hogy nyissanak a társadalom felé, fontos, hogy az állampolgárok ismerjék meg a törvényszékeket, lássák, milyen ügyekben ítélkeznek, mert ha mindezt megismerik az emberek, akkor elfogadóbbak lesznek.

A megnyitó ünnepségen részt vett M. Magyar László, a Kelet-Magyarország főszerkesztő-helyettese, aki először is megköszönte a kisvárdai bemutatkozási lehetőséget. Utalt arra: nem lehet véletlen, hogy a Nyitott Bírósági program és a Kelet-Magyarország kiállítása egymásra talált, hiszen párhuzam van a bírósági munka és az újságírás között: bármelyik területet is nézzük, az ott dolgozók Justicia szolgálatában állnak. Szólt arról is, hogy a megyei lap fontosnak tartja az olvasók tájékoztatását az igazságszolgáltatás munkájáról, a meghozott ítéletekről. A megyei lapban eddig is jelentek meg tárgyalótermi tudósítások, s ezeknek az információknak a jövőben a lap még nagyobb teret szeretne majd adni.

KMKisvárda.
SZON.HU


hirdetés